Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tévedésből hat adag Pfizert kapott egy olasz nő

Stabil állapotban van, megfigyelik.

Egy 23 éves olasz nőt megfigyelés alatt tartanak egy toszkánai kórházban, miután tévedésből hat adagot kapott a Pfizer koronavírus elleni vakcinájából – jelentette az AGI hírügynökség hétfőn.

A nő stabil állapotban van, miután a vasárnapi injekciót követően folyadékot és paracetamolt is kapott, a hírek szerint ugyanis ahelyett, hogy az ápoló csak egy adagot fecskendezett volna a nő karjába, tévedésből az egész fiolát, azaz hat adagnak megfelelő mennyiséget adott be a nőnek.

Az esetet jelentették az olasz gyógyszerfelügyeletnek, ugyanis a Pfizer vakcina túladagolását tesztelő korábbi vizsgálatok négy adagra korlátozódtak, így jelenleg nem áll rendelkezésre hivatalos alátámasztott adat arra vonatkozóan, hogy ilyen esetben mi történhet az érintettel.

A Pfizer vakcina túladagolása sajnos megtörtént korábban is, már az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Németországból és Izraelből is jelentettek hasonló eseteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra