Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tizenkét milliárdot ad a kormány a halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére

A kormány 12,2 milliárd forintos támogatást biztosít a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére, írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A koronavírus-járvány miatt a kórházakban felfüggesztették a halasztható egészségügyi beavatkozásokat, hogy ezzel is csökkentsék a vírus terjedésének esélyét, illetve megvédjék az amúgy is leterhelt egészségügyi dolgozókat. A műtéteket ma már nagyobb biztonságban lehet elvégezni, mert a dolgozók felvették az oltást – írja a Telex .

Az Emmi azt írta, hogy május 13-ától már újraindultak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, de több mint 40 ezerre nőtt a műtétre várakozók száma az országban, és ebből kilencezren május után kerültek fel a várólistákra. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke akkor azt mondta, hogy nemcsak a kórházi finanszírozások hiánya miatt vannak hosszú várólisták, hanem a nem megfelelő személyi feltételek miatt is.

Az Emmi most azt írja, hogy az időközben felhalmozódott műtétek elvégzésére, a megnövekedett várólisták csökkentésére kiemelt kormányzati támogatást kapnak a kórházak, hogy mielőbb el tudják végezni betegeiken az eddig halasztott műtéteket. A Magyar Közlönyben az olvasható, hogy az egészségügyi szolgáltató a várólisták csökkentésére kapott többletpénz 80 százalékát az ellátást végző orvosok és szakdolgozók díjazására kell fordítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra