Több ezer éves tudáson alapul, mégis most hódít igazán

Az akupunktúrás pontba helyezett piercingek egyre felkapottabbak napjainkban. De mi is ez valójában, és mire is számíthatunk?

Hosszú évszázadoknak kellett eltelnie, hogy divatos, menő vagy fancy legyen, ha valaki több testékszert is visel. Szinte elképzelhetetlen, hogy anyáinknál, vagy a korábbi generációknál az akupiercing hódíthatott volna. Inkább lett volna negatív megbélyegzés a nem hagyományos helyen viselt "fülbevaló", arról ne is beszéljünk, ha egyszerre többet viselt volna valaki.

Idővel mégis elkezdtek hódítani a testékszerek, aktuálisan mindig épp másik testrészbe szúrt piercing volt a "menő". Ki ne emlékezne arra az időszakra, - nem is volt olyan rég -, amikor a pasik szemöldöke, a csajok szája széle volt piercinggel díszítve.

Igen, igen ott kedves olvasó, ahol épp most tapogatod a fiatalkori bohémság, vadság helyét, de már nem viseled, mert kinőttél abból. Az emberben mélyen szunnyadó lazadó kaphat akár egy kis teret újra az akupiercinggel, hisz ékszert vagy piercinget viselni mindig is egyfajta önkifejezési forma, az már csak egy plusz, ha esetleg segít is ilyen-olyan bajunkon.

Mitől több az akupiercing, mint egy normál piercing?

A kínai orvoslás és a természetgyógyászat fontos része az akupunktúra. Az akupunktúra alapgondolata, hogy szervezetünket nem látható csatornák hálózzák be. Ezekbe egy-egy ponton be tudunk avatkozni, ezek az akupunktúrás pontok. A csatornákban egyfajta áramlás zajlik (ezt nevezik chinek) és ha fennakadás, lassulás, alul vagy túlműködés történik, betegség alakul ki szervezetünkben.

A kínai orvoslás szerint a betegségek a testünkön megtalálható akupunktúrás pontok stimulálásával jól kezelhetők. Minden szervünk és azok funkciói meghatározhatóak egy évezredek óta pontosított akupunktúrás térkép segítségével.

Akupunktúrás fültérkép
Takácsné Tóth Enikő

Segíthet a lélek betegségein

A negatív és feldolgozatlan emlékek, vagy a szorongás, depresszió a lélek megbetegedését jelzik. Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Így lelkünk, mint fontos "szervünk" szintén gyógyítható, kezelhető a megfelelő pont vagy több pont egyidejű stimulálásával. Évezredek óta léteznek fültérképek, melyeken megtalálható a Shen-men pont azaz a "Lélek Kapuja".

A Shen-men pont a fülakupunktúra egyik legfontosabb része. Ennek stimulálása amellett, hogy javíthat a közérzetünkön, abban is segíthet, hogy nyugodtabban tudjunk aludni, valamint kezeljük általa a bennünket ért stresszt.

A Shen-men pontba szúrt piercing emellett csökkentheti a fájdalmat is valamint az ide helyezett akupunktúrás tű vagy piercing felerősítheti egy másik pontba helyezett piercing hatását. Már a ‘80-as években sikerrel alkalmazták hazánkban az úgynevezett NADA pontok stimulálásával szenvedélybetegek elvonási tüneteinek enyhítésére, vagy a visszaesés esélyének csökkentésére.

A migrén tüneteinek csökkentésében is segíthet a piercing
Takácsné Tóth Enikő

Nem gyógyulást ígér, csak állapotjavulást

Szintén fontos pont a MesterPont. Ez egy úgynevezett antidepresszáns pont, hiszen stimulálása jótékonyan hat az idegrendszerre, nyugtató hatású, általános gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

De a XXI. század örök problémájára, az elhízásra is nyújthat megoldást az étvágycsökkentésére szolgáló Slimpiercing. Sőt a megfelelő pontba helyezett tű segíthet a klimax nehézségeit átvészelni, vagy a migrénes fejfájás gyötrelmein. Ezek mellett nem elhanyagolható, hogy allergia és ételintolerancia esetén is alkalmazható az akupunktúrás piercing.

A közkedvelt slimpiercing akupresszúrás próbatűvel kombinálva
Takácsné Tóth Enikő

"Sokan - a social média által generált - túlzott elvárásokkal érkeznek és ezután elégedetlenek a behelyezett piercing hatásaival. Fontos tudni, hogy nem gyógyulást ajánl az akupiercer. Viszont mindenképpen jelentős állapotjavulás érhető el ezzel a módszerrel. Mint máshol, itt is belefuthatunk nem megfelelően képzett szakemberekbe. A rossz helyre, rossz fülbe szúrt piercingeknek nincs több szerepük, minthogy jól mutatnak. Akik pedig nem szeretnének állandó ékszert viselni, azok számára megoldás lehet az akupunktúrás fültű vagy fülmag, mely másfél-két hét után magától kiesik"

- mondta Takácsné Tóth Enikő akupiercer.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód