Több ezer Simple-felhasználó fiókját törték fel, de nagy baj nem lett

Megszólalt az OTP.

Nem OTP-s felületeken keresztül eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal, robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját feltörték digitális adattolvajok, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket – közölte a pénzintézet az elmúlt este.

A bank a Telex megkeresésére azt írta, hogy „az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt”. Hozzátették: a Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodunk”.

Ismeretes, a Simple egy OTP által készített telefonos alkalmazás, ami egy helyre csoportosít több lehetséges szolgáltatást: többek között parkolójegyeket, autópálya-matricákat, mozijegyeket, menetjegyeket is lehet vele vásárolni.

A Simple felületén blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple a bank közleménye szerint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek