Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Többszáz kutya és macska ivartalanításába száll be egy állatvédő egyesület

Nagy probléma, hogy főként a falvakban és a városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok.

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló egyedek száma nem csökken, ennek megakadályozására elsősorban az ivartalanítással van a legnagyobb esély – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2023 második felében 300 állat, elsősorban kutyák és macskák ivartalanítását támogatja, szerintük ugyanis ezáltal több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.

Seres Zoltán, az egyesület vezetője kiemelte: évek óta hangsúlyozzák a felelős állattartás fontosságát, mivel főképp a falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok. Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek.

2022-től az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit az állatok ivartalanítására buzdítanak a kóborrá váló egyedek számának csökkentése érdekében.

Részletek az Orpheus Állatvédő Egyesület honlapján és Facebook-oldalán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra