Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tömeges elbocsátás Sárváron

Több mint hétszáz embert épített le a sárvári Flextronics egyik napról a másikra. Odamentünk, körülnéztünk.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a sárvári Flextronics International Kft. előzetes bejelentés nélkül elbocsátott 800 dolgozót. Szeptemberben még arról számoltunk be, hogy Zalaegerszegen 600 főt küldenek el A Flextronics leépít Zalában - Sárvár megmenekül 2012. September 12. 13:35 és máshol leépítés nem lesz, de úgy tűnik, hogy a sárvári üzem csak időt nyert.

A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának november 19-én kiadott jelentéséből az derült ki, hogy csökkent az álláskeresők száma Tovább csökkent az álláskeresők száma Vasban 2012. November 19. 17:25 (Sárvár vonzáskörzetében is), vélhetően ez nagy mértékű elbocsátás most átírja a statisztikákat. Két nappal ezelőtt pedig írtuk, hogy a Lenovo bővíthet Sárváron Sárváron bővíthet a Lenovo 2012. November 20. 12:03 .

A cég parkolójában pár száz emberrel kevesebb száll majd fel a buszokra
Garai Antal Atom

A gyártósorról kell sokaknak menniük

Kedden délután nem volt nagy mozgás a Flextronics parkolójában, a gyárból kijövő dolgozók közül többen is azt mondták: 700-760 fős leépítésről van szó, s ezen munkások nagy részét már elküldték. "Leginkább a gyártósor mellett dolgozóknak kellett menniük, de volt pár elbocsátás a fröccsöntő üzemből is" - közölte velünk egy férfi, aki bár biztosnak érzi állását, úgy érzi, a megrendelésektől függő nagy cégek világában még ő sem tud biztosan tervezni.

Beszélgettünk egy olyan hölggyel is, aki aznap dolgozott utoljára. Szerinte sejthető volt a leépítés, egy ideje már pletykáltak róla. Ennek ellenére ő sem tudott felkészülni, így most nem tudja, miből fizetik majd a számlákat. Szerény karácsonyt jósolt maguknak az idei évre.

"Többen úgy tudták meg, hogy megszűnt a munkájuk, hogy nem tudtak bemenni a belépőkártyájukkal a kapun. A legtöbb embert nem értesítették." - mesélte a két iskolás gyermekét nevelő anya, aki szerencsésnek tartja, hogy férje egy másik cégnél helyezkedett el, mert most nagy bajban lennének.

Az anyacég dolgozói maradnak

Információink szerint a Flextronics Kft üzemében öt gyártósorból most kettő lesz/lett, és az eddigi négy műszakot egy, vagy két műszakos munkarend váltja majd fel. Azt is megtudtuk, hogy az elbocsátások az "anyacég" dolgozóit nem érintik, csak a külsős, négy munkaerő-közvetítő cég dolgozóival bontottak szerződést. A Flextronicsnál bevált gyakorlat, hogy folyamatosan felülvizsgálják a gyártási helyszíneket, termékeket és szolgáltatásokat és ehhez igazítják a foglalkoztatottak számát.

A cég egyelőre nem kommentál
Garai Antal Atom

A Flextronics International Kft munkaügyi osztályát telefonon nem értük el, ezért e-mailben is érdeklődtünk, de kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kirúgták az erdélyieket Sárvárról - Ingyen busz Romániába és 5 ezer forint

Száztíz Romániából érkezett magyar, szerződéses munkavállalónak kellett néhány órán belül kiköltözni a munkásszállókról, miután megtudták, elvesztették munkájukat a Flextronics-ban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet