Tömegesen dobják ki állataikat az emberek a válságra hivatkozva

A menhelyek telítettsége 400 százalékos, az utcán levő kutyák száma is megnőtt.

Az elmúlt 3 hónapban tömegesen dobják ki állataikat az emberek a romló anyagi körülményeikre hivatkozva, a menhelyek telítettsége már 400 százalékos – mondta a Népszavának Illés-Tóth Anna, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének megválasztott elnöke.

Hasonló tapasztalatokról számolt be a lapnak az Új Esély Állatvédő És Állatmentő Alapítvány elnöke, Domonkos Tamás is. Azt mondta, a közelmúltban megnégyszereződött a segítségkérések száma. Rengetegen keresték meg őket azzal, hogy anyagi okok miatt nem tudják a kutyájukat tovább tartani. Emellett az utcán levő állatok száma is megnőtt.

A problémákat súlyosbítja, hogy az örökbefogadási kedv is erősen lecsökkent. A megmaradt potenciális gazdák pedig még a sokat látott állatvédőket is meglepik a cikk szerint. Van, aki azzal állít be a menhelyre, hogy ingyenkutya kell neki, holott ez nem így működik: a chip és a kötelező oltás árát ki kell fizetni, ami 10 ezer forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód