Tömegesen dobják ki állataikat az emberek a válságra hivatkozva

A menhelyek telítettsége 400 százalékos, az utcán levő kutyák száma is megnőtt.

Az elmúlt 3 hónapban tömegesen dobják ki állataikat az emberek a romló anyagi körülményeikre hivatkozva, a menhelyek telítettsége már 400 százalékos – mondta a Népszavának Illés-Tóth Anna, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének megválasztott elnöke.

Hasonló tapasztalatokról számolt be a lapnak az Új Esély Állatvédő És Állatmentő Alapítvány elnöke, Domonkos Tamás is. Azt mondta, a közelmúltban megnégyszereződött a segítségkérések száma. Rengetegen keresték meg őket azzal, hogy anyagi okok miatt nem tudják a kutyájukat tovább tartani. Emellett az utcán levő állatok száma is megnőtt.

A problémákat súlyosbítja, hogy az örökbefogadási kedv is erősen lecsökkent. A megmaradt potenciális gazdák pedig még a sokat látott állatvédőket is meglepik a cikk szerint. Van, aki azzal állít be a menhelyre, hogy ingyenkutya kell neki, holott ez nem így működik: a chip és a kötelező oltás árát ki kell fizetni, ami 10 ezer forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód