Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Évente 26-28 milliót vesz el Szombathelytől a kormány, ha leállítja a közösségi közlekedés támogatását

Eddig 70 település összesen 2 milliárd forintot kapott erre.

Teljesen leállítja az önkormányzatok közösségi közlekedési támogatását a kormány. Szabó Sándor, szegedi ellenzéki országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolta ezt a Tállai András, a pénzügyminisztérium államtitkára.

Az idén 70 település közösségi közlekedését összesen 2 milliárd forinttal támogatta az állam, a jövő évtől ez az összeg a Járványvédelmi Alapba megy.

Mészáros Zsolt

Nem ez az első eset, hogy a járványra hivatkozva a kormány pénzt von el az önkormányzatoktól, a gépjárműadó bevételét teljes egészében elveszik, ez az idén Szombathelyen 470 millió mínuszt jelent 470 millió forintot vont el az idén a járványra hivatkozva a kormány Szombathelytől 2020. August 02. 07:17 .

A városnak az idegenforgalmi adó beszedésének felfüggesztése 27 millió forint, a parkolóbevétel kiesése 132 millió forint, az intézményi működési bevételkiesés 40 millió forint, a bérlemények díjbevétele 10 millió forint, a közterület-használat ingyenessé tétele pedig 4 millió forint bevételkiesés volt a járvány miatt.

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint 2017-ben 27,087 millió, 2018-ban 26,856 millió, 2019-ben 26,318 millió forintos állami támogatást kapott a város a helyijárat költségeihez. Így

jövőre további 26-27 millióval csökken Szombathely állami támogatása.

A helyi tömegközlekedésre Szombathely tavaly is és az idén is 400-400 milliót fordít. Ehhez képest nem tűnik túl soknak a kieső 26-27 millió, de ezt az összeget máshonnan kell majd elvennie a városvezetésnek.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra