Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Évente 26-28 milliót vesz el Szombathelytől a kormány, ha leállítja a közösségi közlekedés támogatását

Eddig 70 település összesen 2 milliárd forintot kapott erre.

Teljesen leállítja az önkormányzatok közösségi közlekedési támogatását a kormány. Szabó Sándor, szegedi ellenzéki országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolta ezt a Tállai András, a pénzügyminisztérium államtitkára.

Az idén 70 település közösségi közlekedését összesen 2 milliárd forinttal támogatta az állam, a jövő évtől ez az összeg a Járványvédelmi Alapba megy.

Mészáros Zsolt

Nem ez az első eset, hogy a járványra hivatkozva a kormány pénzt von el az önkormányzatoktól, a gépjárműadó bevételét teljes egészében elveszik, ez az idén Szombathelyen 470 millió mínuszt jelent 470 millió forintot vont el az idén a járványra hivatkozva a kormány Szombathelytől 2020. August 02. 07:17 .

A városnak az idegenforgalmi adó beszedésének felfüggesztése 27 millió forint, a parkolóbevétel kiesése 132 millió forint, az intézményi működési bevételkiesés 40 millió forint, a bérlemények díjbevétele 10 millió forint, a közterület-használat ingyenessé tétele pedig 4 millió forint bevételkiesés volt a járvány miatt.

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint 2017-ben 27,087 millió, 2018-ban 26,856 millió, 2019-ben 26,318 millió forintos állami támogatást kapott a város a helyijárat költségeihez. Így

jövőre további 26-27 millióval csökken Szombathely állami támogatása.

A helyi tömegközlekedésre Szombathely tavaly is és az idén is 400-400 milliót fordít. Ehhez képest nem tűnik túl soknak a kieső 26-27 millió, de ezt az összeget máshonnan kell majd elvennie a városvezetésnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra