Török Gábor kielemezte a csütörtöki EP-vitát

Többek között arról írt, hogy a Fidesztől mindenki balra áll, talán még a Mi Hazánk is.

Két posztban is reagált Török Gábor politikai elemző Facebbok-oldalán a csütörtöki köztévés EP-vitára.

Első bejegyzésében azt írta, "a »nagy értékelések« helyett egy dolgot javasolnék: azt érdemes átgondolni, hogy kinek változott érdemben a helyzete/megítélése a vita után, ki mit nyert és veszített ezzel a közel két órával."

"Ha innen nézzük, szerintem egyetlen érdemi változás van: az a kormánypárt, amelyik eddig mindig azt üzente, hogy nincs kivel és nincs miről vitatkozni, hogy egyedül ő képviseli a nemzeti egységet és érdeket, a törzsközönsége előtt, főműsoridőben, saját listavezetőjének szereplésével volt kénytelen mindennek az ellenkezőjét demonstrálni. Ez nem a »centrális erőtér« műsora volt" - írta.

Néhány órával később arról írt, hogy ha most hallotta volna a pártokat, akkor a következőképp tudná őket besorolni:

 • Radikális jobboldal: Fidesz, Mi Hazánk
 • Konzervatív-liberális: Jobbik, Tisza, MMN
 • Centrista: LMP, 2RK
 • Baloldali-liberális: Momentum, Kutyapárt
 • Baloldali: DK-MSZP-P
 • "A Fidesz narratívájának tehát annyiban igaza van (baloldali mindenki), hogy tőlük tényleg mindenki balra áll, a vita alapján talán még a Mi Hazánk is. A centrális erőtérből az erő maradt meg" - jegyezte meg Török Gábor.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet