Semmiből sem tanulnak? - A fiktív tagtoborzó Tóth Csabát újra indítja az MSZP

A Vas megyéből botrányok között távozott Tóth Csabát Budapesten, a 22. számú választókerületben indítja az MSZP. Öt évvel ezelőtt Kiss Péter kemény fellépése kellett eltüntetéséhez.

Vagy káderhiányban szenved a szocialista párt, vagy rossz az emlékezőtehetségük, hiszen Tóth Csabát nem csak a tagtoborzási botrányba keveredett bele, de Zuschlaggal is kapcsolatba hozták. A szövevényes történettel külön rovatban foglalkoztunk, de azért röviden összefoglaljuk Tóth Csaba vasi pályafutását.

Fiktív tagokat léptettek be a pártba

Tóth 2002-ben bukkant fel Szombathelyen, előtte semmiféle kötödése nem volt a megyével. A párton belülről számazó akkori információnk szerint Hagyó Miklós emberei közé tartozott. (Hagyó később főpolgármester-helyettes lett, a BKV-s végkielégítési botrány után távozott posztjáról. De ő is visszatért, az MSZP a fővárosi 18. sz. választókerületben indítja jelöltként.)

De visszatérve Tóth Csabához, őt 2004 őszén választották meg az MSZP megyei elnökévé, miután felduzzasztották a megyében működő szervezetek létszámát. Például az addig 30 fős kőszegi csoportba hirtelen 500-an léptek be, legalábbis papíron.

Tóth végül 2005 tavaszán kényszerült távozni a megyéből, amikor az akkori pártelnök, Hiller István teljes tisztújítást kezdeményezett, és Kiss Pétert, az akkori kancellárminisztert választották meg megyei elnöknek. Végül Kiss Péter csinált rendet az MSZP vasi szervezeteiben.

Magánokirat hamisítással vádolták

Tóth Csabát – Szabó Bálinttal együtt – akkor egyébként magánokirat hamisítással vádolta meg az ügyészség, mivel fejenként ötezer forintot fizettek annak, aki aláírta a párt belépési nyilatkozatát. A pénz állítólag a Mozaik klubtól származott, amelynek tagja volt a jelenleg előzetesben ülő Zuschlag János is. De felmerült a párt holdudvarához tartozó, milliárdos Leisztinger Tamás neve is, mint aki finanszírozta az akciót.

Tóth Csaba tehát 2005-ben eltűnt Vas megyéből, hogy négy és fél év múlva budapesti országgyűlési képviselő-jelölt bukkanjon fel ismét. Hiába,

jó káder

nem tűnik el, csak átalakul…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Most Zuglóban zúgolódnak a szocialisták – létszámstop a vasi ex-pártelnök, Tóth Csaba ténykedése miatt

A volt megyei pártelnök,  a kétes roma tagfelvételi akciókkal elhíresült Tóth továbbra sem lankad, ezúttal Zuglóban borzolja a régi pártmotorosok kedélyét.  Miután feloszlatták alóla vasi szervezetét, Zuglóba tette át telephelyét, és újra intenzív toborzásba kezdett.  

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet