Mit nekünk koronavírus! Három utca is ráncfelvarrást kap Szombathely déli városrészén

Csütörtök délelőtt adták át a kivitelezőnek a munkaterületet a Török Ignác, a Vadász és a Mészáros Lőrinc utcában, a felújítás körülbelül 300 millió forintba kerül.

„Ezen a héten megkezdődik a várva várt három utca felújítása a Déli Városrészen! Munkaterületként kerül átadásra a kivitelezők részére: Török Ignác utca, Vadász utca, Mészáros Lőrinc utca. Mivel a közbeszerzési eljárás mind a három utca esetében sikeresen lezárult, nincs akadálya a munka megkezdésének. Az építés folyamatáról folyamatos tájékoztatást fogok adni!” – írta Facebook-oldalán még hétfőn Tóth Kálmán, a körzet képviselője.

A munkaterület átadása pedig csütörtökön délelőtt meg is történt a Mészáros utcában, a sajtó bevonásával. Az Éljen Szombathely! frakcióvezetője ugyanis sajtótájékoztató keretében számolt be a körzetében zajló út- és utcafelújításokról, oldalán az érintett kivitelezőkkel.

Baráth Noémi

Nyolc hónap alatt kell a kivitelezőknek végezniük a munkálatokkal, amit ők ütemeznek majd be egymás között, hogy ne legyenek fennakadások a közlekedésben. Akad viszont néhány gond is, méghozzá a közművekkel. Mielőtt ugyanis hozzáláthatnának a felújításhoz, meg kell oldani a víz- és gázmű bekötéscseréjét, hogy ne a vadiúj aszfaltot kelljen majd feltörni.

Tóth Kálmán és a kivitelesők azt mondták, lehet, hogy kicsit hosszadalmas lesz ez a folyamat, de mihelyst meglesznek a cserék, kezdődhet is a ráncfelvarrás. Mindhárom utca teljes felújítást kap, faltól falig: új járda, új úttest, új szikkasztók és új bejárók. Tóth Kálmán azt is elárulta, hogy a beruházás nagyjából 300 millió forint és ez teljes egészében a város saját forrása, nincs semmiféle uniós vagy kormányzati támogatásuk.

„Ez valamiért nem volt kedvenc területe egyik rezsimnek sem. Szerintem 15 éve biztosan nem volt ilyen volumenű beruházás itt, bár abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán volt-e bármikor hasonló horderejű felújítás, mióta megvolt a csatornázás” – mondta.

Baráth Noémi

A felújítás előtt álló utcák közül a Vadász utca a leghosszabb és az előzetes tervek, valamint költségek szerint csak egy részét újíthatták volna fel, de végül mégis sikerült elérni, hogy az egészet rendbe hozzák. Itt is teljesen leaszfaltozzák azt utat, sőt, fél méterrel szélesítik is. Tóth Kálmán kiemelte, hogy ebben az utcában lesz járdaépítés is, mivel nincs végig kiépítve járda.

„2021-ben egy megyeszékhelyen még van ilyen. Egyébként végig nem lesz járda, mert arra nincs szükség, nem olyan nagy itt a gyalogos forgalom” – mondta.

Ezeken a felújításokon kívül még máshol is folynak munkák a déli városrészen. Lassan például elkészül a már-már legendássá vált Rumi út csapadékelvezetése is. Ugyebár visszavágták a hídfejeket Videón, ahogyan levágják a nemrég kirakott, túl magas hídfejeket a szombathelyi Rumi úton 2019. October 01. 12:02 és nagyjából már a tereprendezés is megvan, ezen kívül pedig még egy aszfaltozásra sor kerül majd a Vas Gereben utcában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely