Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tovább nyomoz a WADA Pars Krisztián dopping-ügyében

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség további iratokat kért be a magyaroktól.

Áprilisban robbant a hír NSO: Pars Krisztián megbukott a doppingteszten 2018. April 10. 17:31 , hogy Pars Krisztiánt, London olimpiai bajnokát doppingvétségen érték. A kalapácsvetőnek közel másfél évet kell eltiltás miatt kihagynia Akár még súlyosbíthatnak is Pars Krisztián büntetésén 2018. April 11. 13:59 . Az, hogy mit találtak a még idén januárban elvégzett doppingteszten egyelőre nem lehet tudni. Azt ugyanis majd csak a döntés jogerőre emelkedése után közi a Magyar Antidopping Csoport.

A vizsgálatot jelenleg is folytatja a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség. A magyarok döntésére ugyanis ott mondják ki a végső szót, ami azt jelenti, hogy a nemzetközi vizsgálat lezárulta után azt vagy helyben hagyják, vagy pedig súlyosdítják.

Pars egyelőre másfél év eltiltást kapott
Bonyhádi Zoltán

A WADA a magyar ítélet után kapta kézhez a jegyzőkönyvet. A szabályok pedig úgy szólnak, hogy 21 napjuk van döntést hozi. Ez azonban kitolódhat, mivel ezt a periódust az utolsó kézhez vett okirat dátumától kezdik számítani.

Dr. Tiszeker Ágnesnél, a Magyar Antidopping Csoport vezetőjénél éreklődtünk, hogy hogyan áll az ügy. Tiszeker azt mondta, hogy a WADA pár napja további dokumentumokat és hangfelvételeket kért, így várhatóan június végefelé születhet meg a végleges döntés Pars ügyében. Addig azt sem lehet nyilvánosságra hozni, hogy milyen tilott szert találtak a kalapácsvető szerveztében.

Erről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a szer hosszú évek, évtiszedek óta szerepel a tiltólistán, de nem azért mert teljesítmén fokozó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra