Továbbra sem kapnak üzemanyagot a kis benzinkutak

„Az ország működése és energiabiztonsága érdekében.”

Közleményben tájékoztatta pénteken a Mol a Független Benzinkutak Szövetségét arról, hogy a december ötödikén kezdődő héten sem tud dízelt és motorbenzint biztosítani a partnereinek. Már a harmadik hét kezdődik így a kis kutak számára.

A közleményt a szövetség továbbította a Portfoliónak, amit a MaNcs szemléz.

A hírportál benzinkáoszról és arról ír, hogy az úgynevezett fehér kutak készlethiánya mellett a nagyobb szolgáltatók is mennyiségi korlátozásra kényszerültek. Ez most már 500 kutat érint, és a szám napról napra nő. Mol-kutakon is rendszeresen előfordul, hogy elfogy valamelyik üzemanyag.

A Portfolio kiemeli, a Mol a kis kutaknak küldött pénteki üzenetében közölte, „az ország működése és energiabiztonsága érdekében” határozott úgy, hogy továbbra sem látja el e partnereit üzemanyaggal, illetve „a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk, és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat”.

A portál szerint a benzinhiány egyik oka az üzemanyagárstop hatása, a másik a Mol százhalombattai karbantartási munkái miatti átmeneti kapacitáskiesés, és az sem segít, hogy a stratégiai készletekhez nem lehet hozzányúlni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek