Jövőre irodaház lesz a szombathelyi Tóvendéglő helyén

Az új tulajdonos közleményben közölte átalakítási terveit.

Bezár Szombathely egyik legendás étterme – írtuk szerdán Bezár Szombathely egyik legendás étterme 2020. August 26. 17:26 a Tóvendéglő jelenlegi tulajdonosának Facebook-posztja alapján. kiderült, 12 év után decemberben zárnak, és az új tulajdonos már más célra használja majd az épületet.

Tóvendéglő terasz
Nagy Ákos Balázs

Többször kerestük az új tulajdonost, a szombathelyi, de főként Somló-hegyi birtokairól és pezsgőüzeméről híres Kreinbacher József érdekeltségében lévő Metal Hungária Holding Zrt-t. A cég végül közleményben jelentette be, milyen tervei vannak a Tóvendéglő épületével:

Közlemény

A tárgyi ingatlan tekintetében a 2020.08.24-én a jelenlegi tulajdonos és a Metal Hungária Holding Zrt. között Adásvételi szerződés megkötésére került sor, mely szerződés alapján az ingatlan 2021. januárjában kerül a Metal Hungária Holding Zrt. tulajdonába és birtokába.

Az új tulajdonos célja, hogy az ingatlanban a saját alaptevékenysége céljából irodaépületet alakítson ki. Az épület környezetének kialakítása kapcsán a mai napon a szombathelyi Városvezetéssel megtörtént az első egyeztetés.

E kapcsán az elképzelések még nagyon embrionális stádiumban vannak, de az új tulajdonos alapvető célja és szándéka, hogy a Csónakázótóhoz látogatók számára igényes, környezettudatosan kialakított, a 21.század elvárásainak megfelelő élhető és használható környezet alakuljon ki.

E kapcsán a Városvezetéssel folyamatos egyeztetések történnek és miután a közösen kialakított végleges koncepció elkészült, úgy igény esetén további tájékoztatást fogunk adni.

Metal Hungaria Holding Zrt.

Beruházás a köz hasznára

Felhívtuk Nemény András polgármestert, azt tudakolva, hogy mi az önkormányzat álláspontja az ügyben és milyen egyeztetések zajlottak a vevővel.

A polgármester válaszában hangsúlyozta, hogy itt egy magánkézben lévő éttermet ad el egy vállalkozó és vesz meg egy másik vállalkozó. Ehhez az adásvételhez az önkormányzatnak nincs köze, nem is befolyásolhatja azt, a városvezetés is a sajtóból értesült a Tóvendéglő eladásáról.

Viszont, miután tudomást szereztek az ügyről, felvették a kapcsolatot a vevővel, és egyeztettek is. Ennek eredményeként a vállalkozó hajlandó arra, hogy a Tóvendéglő környezetét szebbé tegye és ott egy komolyabb beruházást hajtson végre, aminek eredménye a közt szolgálja majd. Nemény András megjegyezte, ez pozitív fejlemény, a vállalkozások az egymás közti adásvételek során nem nagyon egyeztetnek az önkormányzattal, ez most mégis megtörtént és pozitív eredménnyel zárult.

Mi tesszük hozzá, hogy a Tóvendéglő jelen formájában decemberig látogatható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet