"Trükkös statisztika" miatt menesztené az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját a DK

Az a gond, hogy nem a hívástól számítva érkeznek ki 10-15 percen belül a mentők.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának azonnali menesztésére és az OMSZ szakmai alapú átszervezésére szólított fel hétfői, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője.

Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: "trükkös statisztikával veri át a magyarokat" az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és a kormány. Rétvári Bence belügyi államtitkár, majd az OMSZ főigazgatója is beismerte, hogy nem a hívástól számítva érkeznek ki 10-15 percen belül a mentők, hanem csupán a riasztástól, azaz a mentőkocsi indulásától mérve - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Az embereket nem az érdekli, hogy hány perc alatt megy át a mentőkocsi a városon vagy ér ki a baleseti helyszínre, hanem az, hogy hány percen belül számíthatnak segítségre - fogalmazott a képviselő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet