Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tudta ön, hogy Sopron már nagyobb, mint Zalaegerszeg és Veszprém?

Megállt Győr és Szombathely zsugorodása.

Egyelőre beláthatatlan következményekkel jár a magyarországi népesség elöregedése és zsugorodása.

A trend politikai lózungokkal sajnos nem tűnik megfordíthatónak, és nem is úgy tűnik, mintha ezen kívül lenne bármilyen terve a döntéshozóknak - írja a Blog 21 .

A KSH adatai alapján Magyarország lakossága 1980-ban volt a csúcson: akkor 10,7 millió ember élt az országban. Azóta folyamatos a népességfogyás, jelenleg körülbelül 9 millió 830 ezren vagyunk, azaz az ország elvesztette lakosságának közel 10 százalékát, és ebben a számban nincsenek benne azok a százezrek, akik külföldön dolgoznak, és akik közül számosan már nem is térnek haza.

Közöttük sok a fiatal, akik jó eséllyel már nem Magyarországon alapítanak családot. Ami a nyugat-magyarországi megyeszékhelyeket illeti, a viszonylag kedvezőbb gazdasági helyzet ellenére trend igencsak hasonló.

A régió egyetlen kivétele Sopron, amely a kilencvenes éve közepétől folyamatos hízásban van. Az 1993-mas 53 436 lélekszámhoz képest ma már 61 780 ember él a határ közeli városban.

Bővebben az érdekesebbél is érdekesebb számokról a Blog 21 oldalán olvashat.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra