Tudta ön, hogy Sopron már nagyobb, mint Zalaegerszeg és Veszprém?

Megállt Győr és Szombathely zsugorodása.

Egyelőre beláthatatlan következményekkel jár a magyarországi népesség elöregedése és zsugorodása.

A trend politikai lózungokkal sajnos nem tűnik megfordíthatónak, és nem is úgy tűnik, mintha ezen kívül lenne bármilyen terve a döntéshozóknak - írja a Blog 21 .

A KSH adatai alapján Magyarország lakossága 1980-ban volt a csúcson: akkor 10,7 millió ember élt az országban. Azóta folyamatos a népességfogyás, jelenleg körülbelül 9 millió 830 ezren vagyunk, azaz az ország elvesztette lakosságának közel 10 százalékát, és ebben a számban nincsenek benne azok a százezrek, akik külföldön dolgoznak, és akik közül számosan már nem is térnek haza.

Közöttük sok a fiatal, akik jó eséllyel már nem Magyarországon alapítanak családot. Ami a nyugat-magyarországi megyeszékhelyeket illeti, a viszonylag kedvezőbb gazdasági helyzet ellenére trend igencsak hasonló.

A régió egyetlen kivétele Sopron, amely a kilencvenes éve közepétől folyamatos hízásban van. Az 1993-mas 53 436 lélekszámhoz képest ma már 61 780 ember él a határ közeli városban.

Bővebben az érdekesebbél is érdekesebb számokról a Blog 21 oldalán olvashat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság