Tüntetés lesz a nyolc tanár kirúgása miatt a Belügyminisztériumnál

A szervezők diktatórikus eszközökről, megfélemlítésről írtak.

Mint nemrég megírtuk Újabb nyolc pedagógust bocsátottak el polgári engedetlenség miatt Budapesten 2022. November 30. 14:51 , újabb nyolc pedagógust bocsátottak el polgári engedetlenség miatt három budapesti jó nevű gimnáziumból.

A Belügyminisztérium a kirúgásokat azzal indokolta, hogy lépésükkel a diákok érdekeit helyezi mindenek elé. Szerintük a pedagógus jogellenes munkamegtagadása korlátozza a tanuló tankötelezettségének teljesítését és a művelődés alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását.

Azt is közölték, hogy november 30-án további 24 pedagógus kap tájékoztatást intézményének vezetőjétől arról, milyen következményekkel jár a munka jogellenes megtagadása.

Az Egységes Diákfront - Pala Mozgalom és az Egységes Diákfront - Corvin Diákszövetség ma este fél hétre tüntetést hirdezett a Belügyminisztérium előtt. "Hosszú hónapok példátlan tiltakozásai után nem, hogy a megoldást keresné a hatalom, hanem egyre erősebb megfélemlítő, diktatórikus eszközökhöz nyúl. Ne várjuk meg, hogy a mi tanáraink legyenek a következők! " - írták a demonstráció szervezői.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek