Magyar Péter: Az első napon feloszlatnám a Klebelsberg Központot

A hazai politika üstököse megtöltötte a Kossuth teret és környékét, és sikeres, modern Magyarországot ígért. A nagy bejelentés azonban elmaradt.
 • Magyar Péter március 15-én hirdette meg a Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért nevű demonstrációt április 6-ra.
 • Magyar szombat délelőtt a tüntetés előtt jelentette be Magyar Péter bejelentette egyesülete nevét April 06. 12:13 , hogy elindult a Talpra Magyarok Közössége hivatalos oldala, illetve a szerveztük egyik alappillére a Legyél a változás! Egyesület lett.
 • A tüntetők a Deák tér környékén gyülekeztek, majd a Bajcsy Zsilinszky és Alkotmány utcákon át vonultak a Parlament elé A Parlament előtt az Új Magyarországért tüntető tömeg April 06. 14:25 .
 • A tüntetés félórás késéssel kezdődött, külföldön élő magyarok üzenetei után csalódott helyi politikusok is érkeztek Magyar Péter tüntetés: "Olyan ország kell, amire büszkék lehetünk" April 06. 16:18 .
 • Magyar Péter beszédet mond
  Fuxreiter Erik

  Magyar Péter, akit egy hónapja még csak úgy ismert az ország, mint Varga Judit volt férjét, profi politikusként lépett a színpadra. Azzal kezdett, hogy több százezren vannak a tüntetésen, de az is lehet, hogy már milliók vannak velük.

  Szerinte a remény üzenete hozza össze az embereket, azé a reményé, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni. És ez megijesztette a regnáló hatalmat, mert ilyennel nem találkozott húsz éve.

  Magyar szerint eddig folyamatosan szembefordították egymással a magyarokat, de ennek vége. Nem tudja, mi lesz a a történetének a vége, de abban biztos, hogyan kezdődik. Úgy, hogy "lerázzuk magunkról az elmúlt évtizedek hatalmi elitjének béklyóját".

  Fuxreiter Erik

  Kijelentette, az általa létrehozott közösségben csak az számít, ha valaki tenni akar a hazáért és a gyerekei, unokái jövőjéért. Magyar felszólított a közmédia vezetőit, hogy „hagyják abba a hazudozást és engedjék meg, hogy elmondhassa élő adásban, hogy miként képzeli el az új Magyarországot”. Majd lemondásra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, amit a tömeg hangosan helyeselt.

  Mint mondta, "az elmúlt 30 év legnagyobb politikai, jogi és erkölcsi válságába kormányozták a hazánkat" , majd követelte, hogy adják vissza a hatalmat a népnek. Magyar szerint, ha összefogunk egymással, akkor Magyarországból lehet egy sikeres, modern ország.

  Első lépésként létre kell hozni a közösséget, amihez bárki csatlakozhat, aki egyetért a céljaikkal. Azt is mondta, hogy időben bejelenti, melyik párttal indulnak majd a június 9-i EP-választáson. Azt is mondta, hogy "mi, a nép vagyunk az atombomba", utalva ezzel arra, hogy sokan tudakolták, van-e még atombombája, amivel lerombolhatja a NER-t.

  Fuxreiter Erik

  A szónok szerint a magyar gyerekek nincsenek biztonságban, kivéve, ha a hatalmi elit családjaihoz tartoznak. Elmondta, hogy valódi szakmai egyeztetést és széles körű társadalmi párbeszédet fognak kezdeményezni, aminek a végén kötelezettségeket is vállalnak.

  Kijelentette, az első napon feloszlatná a Klebelsberg Központot, radikálisan csökkentené a tanárok adminisztratív terheit, és biztosítaná, hogy nemzetközi színvonalú tankönyvekből taníthassanak.

  Magyar hangsúlyozta, szeretne a társadalom alsó húsz százalékára fókuszálni, mert ott a legnehezebb a megélhetés, oktatást és megélhetést biztosító munkát adnának. Arra kérte a tömeget, hogy ne féljenek kiállni magukért és az elesettekért.

  Magyar szerint, ha június 9-én sikert érnek el az EP-választáson, akkor még többen, százezrek vagy milliók hiszik el, hogy van esély a változásra. Azt ígérte, hogy a jövő héttől a csapatával két hónap alatt bejárja egész Magyarországot.

  Aztán a végén újabb tüntetést jelentettek be anyák napjára, ami az idén május 5-én lesz, egy hónappal az EP- és önkormányzati választások előtt.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet