Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

83 milliárdot osztottak ki a turizmus újraélesztése nevében a NER-lovagoknak

Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István, Csányi Sándor, Hernádi Zsolt a nyertesek között.

A járvány utáni gazdasági újraindítás jegyében már korábban bejelentették, hogy a turizmus a támogatott területek közé tartozik majd. Látszik, hogy komolyan gondolták, a Magyar Turisztikai Ügynökség közzétette a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázat nyerteseinek névsorát - írja a 24.hu.

Eredetileg 20 milliárd volt a keretösszeg, de végül 83 milliárd vissza nem térítendő állami támogatást osztottak ki, a nagyobb részt NER-közeli vállalkozóknak.

Balra Mészáros János, mellette Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Hernádi Zsolt MOL- és Csányi Sándor OTP-vezér
MTI
 • A pályázat legnagyobb nyertese, természetesen Mészáros Lőrinc . Az Opus Global Nyrt.-n keresztül a felcsúti dollármilliárdos érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel.
 • A Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére a Garancsi Istvánhoz , Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. 8 milliárd 632 millió forintot kapott.
 • Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi közös vállalkozása is kapott állami támogatást, a nemrég a tizedik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel és Balázs Attila által megvásárolt Appennin Nyrt. egyik leányvállalata, a Pro-Mot Hungária Kft. 7 milliárd 350 millió forintot kapott a balatonvilágosi Club Aliga hotel és élményközpont fejlesztésére. A balatonfüredi vitorlásközpont szállásfejlesztésére pedig 4 milliárd 400 millió forint jutott a szintén e cégcsoporthoz tartozó Solum-Invest Kft-nek.
 • Tiborcz István volt üzlettársa, a győri Paár Attila cége is nyert az MTÜ pályázatán, a keszthelyi Helikon Hotel felújítására kapott összesen 3 milliárd 987 millió forintot. Paár Attila egyébként Szombathelyen is ismert lehet, egyik cége, a West Hungária Bau Kft. pályázott az új szombathelyi futball akadémia Megtudtuk, mennyiért bérli majd az Illés Akadémia az új szombathelyi fociakadémiát 2019. November 05. 09:03 megépítésére, de azt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte el.
 • A Greenfield Hotel Bükfürdő felújítására 2 milliárd forintot kapott az Adventor Hotel Kft., a cég Mészáros üzlettársának, a tiszakécskei útépítő milliárdosnak, Szíjj Lászlónak az érdekeltségében áll.
 • Az Adventor Hotel Kft. az az ötcsillagos keszthelyi Hotel Baront 4 milliárd forintból fejlesztheti.
 • Ugyanez a cég a soproni Hotel Promus Winehouse, Conference & Spa kialakítására is elnyert 2 milliárd forint állami támogatást
 • Pécs NER-lovagja, a dohánybizniszben is érdekelt Czéh-Tóth Márk januárban megszerezte a patinás Palatinus Hotelt. A Hotel Palatinus Kft. most 3,5 milliárd forintot kapott a szálloda felújítására.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra