Tűz miatt lett lakhatatlan egy ház Vasváron

Sok dolguk volt a Vas megyei tűzoltóknak.
Három tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket az elmúlt huszonnégy órában - közölte a katasztrófavédelem.

Szombathely, Kétrózsa utca

Nagyfeszültségű trafóállomáson lévő kábelek, biztosítékok égtek Szombathelyen, a Kétrózsa közben csütörtökön délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután az áramszolgáltató szakemberei a feszültségmentesítést elvégezték az egységek egy porral oltó készülék segítségével az izzást megszüntették.

Vát

Három szintes lakóépület pinceszintjén keletkezett tűz Váton, a Fő úton csütörtökön este. A sárvári hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. A tűzoltók a pincébe behatoltak, ahol nagy füstképződést tapasztaltak. A pincében bútorok, berendezési tárgyak égtek, mintegy harminc négyzetméteren. A tűzoltók egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. Az oltást követően átszellőztették az épületrészt, majd hőkamerával átvizsgálták, de további izzást nem tapasztaltak.

Vasvár

Kétszintes családi ház tetőszerkezetének meghosszabbítása alatt lévő garázsban lévő személyautó és a ház tetőszerkezete égett Vasváron, az Esze Tamás utcában pénteken hajnalban.
Vasvár ÖTP
A lakók a tűz észlelésekor elhagyták a lakóingatlant, majd segítséget kértek. A körmendi, zalaegerszegi hivatásos, vasvári önkormányzati és a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói érkeztek a tűzeset helyszínére. Az egységek három vízsugárral láttak neki a tűz eloltásának.
Vasvár ÖTP
Az oltással párhuzamosan a tetőtérből két darab propán-bután gázpalackot kihoztak, melyeket hőhatás nem ért. Az oltást követően a tűzoltók megbontották a tetőszerkezetet, hogy a még izzó részeket is el tudják oltani. A tűzeset következtében a ház lakhatatlanná vált, a lakók a szomszédoknál kerültek elhelyezésre.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló