Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napokig eltart, amíg teljesen eloltják a szombathelyi szeméttelepen szerdán keletkezett tüzet

Nemény András polgármester jelentkezett a tűz helyszínéről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtök hajnalra sikerült megfékezni a szombathelyi szeméttelepen szerda este keletkezett tüzet Tűz ütött ki a szombathelyi Körmendi úti szeméttelepen April 15. 20:15 . A tűzoltók most is a helyszínen vannak, ugyanis fennáll az újragyulladás lehetősége, sok helyen jelenleg is füstöl a hulladék - mondta élő bejelentkezésében a helyszínről Nemény András.

Forrás: Facebook / Szombathely MJV
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Szombathely polgármestere hozzátette, a szombathelyi tűzoltók mellett más városokból is érkeztek egységek, de gyárak, vállalkozók is segítettek. Volt olyan vállalkozó, aki földet hozott a tűz lefedésére, a Falco-gyár pedig munkagépet adott, amivel tűzzáró zónát lehetett kialakítani, és ezzel megakadályozni a tűz terjedését.

Nemény hangsúlyozta, senki se menjen a szeméttelepre, a hulladékudvar zárva van. Szerencsére a szelektív udvarban keletkezett a tűz, csak fanyesedék, fű és faanyag égett, ott nem volt háztartási kommunális hulladék, így mérgező anyagok nem kerültek a levegőbe.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a füstöt éppen a város felé viszi a szél, még napokig lehet majd érzeni, de aggódni nem kell.

Szerda kora este gyulladt ki Tűz ütött ki a szombathelyi Körmendi úti szeméttelepen April 15. 20:15 a szombathelyi hulladékudvar egy része, a kivonuló tűzoltók nagy erőkkel oltották Képgaléria: mutatjuk, hogyan birkóztak meg a tűzoltók a lángokkal a kigyulladt szombathelyi szeméttelepen April 16. 05:13 a tüzet. Közben, sajnos, katasztrófaturisták is érkeztek a helyszínre, autók százait küldték el a rendőrök Tűz ütött ki a szombathelyi Körmendi úti szeméttelepen April 15. 20:15 a közeli parkolókból, és voltak olyanok is, akik tűzijátékot lőttek fel Kigyulladt a szeméttelep? Lőjünk fel tűzijátékot! – gondolhatták azok, akik így szórakoztak Szombathelyen April 15. 21:49 a tűztől nem messze.

Csütörtök hajnalra sikerült megfékezni a tüzet, de még fennáll az újragyulladás veszélye, a várost reggelre elborította a füst Mintha köd lenne: így borítja be még mindig Szombathelyt a kigyulladt szeméttelep füstje April 16. 08:19 , ami később a feltámadó szellőnek köszönhetően enyhült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés