Szombathelyen biztosan nem lesz tűzijáték az idén

Legalábbis olyan, amit az önkormányzat szervez.

Miután a kormány nemrég bejelentette, hogy az idén is megrendezik Minden rendben: ülésezett az augusztus 20-ai Szent István-napi programok biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 2022. July 07. 14:21 "Európa legnagyobb tűzijátékát" augusztus 20-án, komoly tiltakozási hullám indult el. Még aláírásokat is gyűjtenek Aláírásgyűjtés indult "Európa legnagyobb" augusztus 20-i tűzijátéka ellen 2022. July 14. 11:03 a tűzijáték ellen. A kormány aztán tíz évre titkosította Tíz évig titok a világrengető augusztus 20-i tűzijáték ára 2022. July 17. 18:41 a költségeket, de a tiltakozási hullám nem állt meg.

Az önkormányzatok sorra jelentik be, Siófok is lemondta a tűzijátékot, inkább az óvodára költik a pénzt 2022. July 20. 09:45 hogy nem tartanak tűzijátékot az államalapítás ünnepén, az arra szánt pénzt pedig önkormányzati célokra fordítják.

Ez volt az utolsó - Tűzijáték Szombathelyen, 2019 szilveszterén
Tánczos Mihály

Szombathelyen sem lesz tűzijáték az idén, sem augusztus 20-án, sem szilveszterkor - erősítette meg lapunknak a városháza. A vasi megyeszékhelyen korábban sem volt szokás a tűzijáték augusztus 20-án. Itt szilveszteri hagyomány a tűzijáték, illetve már erről is múltidőben beszélhetünk.

A pandémia miatt 2019-ben volt utoljára szilveszteri buli a Fő téren, és akkor volt tűzijáték is. De már előtte megkérdeztük Nemény András polgármestert, aki azt mondta, Jól nézze meg a mai szilveszteri tűzijátékot Szombathelyen, mert valószínűleg ez lesz az utolsó 2019. December 31. 12:20 hogy "jó eséllyel a ma esti lesz az utolsó szilveszteri tűzijáték Szombathelyen".

Mint írtuk, az idén nem lesz önkormányzati szervezésű tűzijáték Szombathelyen. A Savaria Karnevál nyitónapján, a tüzes játékokon sincs a hagyományos értelemben vett tűzijáték.

Persze, ez nem jelenti, hogy semmilyen tűzijáték sem lesz a városban, hiszen akár magánszemély is rendelhet magának ilyet, és a nem önkormányzati szervezésű rendezvényeken is elképzelhető a látványosság.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet