Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

5,5 milliós bírság a kormányhaveri TV2-nek az ocsmány hajléktalanos riport miatt

Megsértették az emberi méltóságot, mondta ki róluk a Médiahatóság.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miközben mások évek óta, önszorgalomból, állami támogatás nélkül segítik a magyarországi utcákon élőket, viszik nekik a pokrócot és az ételt , addig mit tesz a Fideszes holdudvar tulajdonába került kereskedelmi tévé? Szanaszét gyalázza az aluljáróba kényszerült hajléktalanokat.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Miután tavaly novemberben a TV2 a képernyőkre köpte ezt a riportnak hazudott szargalacsint, csak felháborodott cikkek születtek, a csatornának eszébe sem jutott bocsánatot kérni. Most viszont végre a hivatalos szerv is megmozdult: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közzétette oldalán, hogy 5 és félmillió forint bírságot kell fizetniük.

Nyugat.hu

Megállapították, hogy a televízió figyelmen kívül hagyta az emberi méltósághoz való jogot azzal, hogy a riport

a hajléktalanokat deviáns, elszigetelt kisebbségként egyoldalúan, sematikusan ábrázolta.

A szerkesztő olyan megalázó kifejezéseket használt, amelyekkel megbélyegezte a hajléktalanokat. Mindez alkalmas volt arra, hogy a riport elősegítse, felerősítse a velük kapcsolatos torz vélekedéseket, előítéleteket, sztereotípiákat a közvéleményben, és olyan képet festett, mintha ezek a társadalom többsége számára elfogadottak lennének - írják .

Andy Vajna mindeközben rápippant egy újabb szivarra a sarokban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

"Ön mikor fürdött utoljára?" - Andy Vajna tévéje nekiment a hajléktalanoknak

Ennyire undorító, riportnak nevezett szargalacsint még nem köpött a képernyőre a kormánybarát csatorna.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés