Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az U21-es Eb résztvevői nem találkozhatnak senkivel, az M86-oson rendőrök kísérték a buszaikat

Csütörtök este lesz az első szombathelyi mérkőzés, az MLSZ szigorú szabályokat vezetett be.
"A két buszt két rendőr autó kísérte, egy előttük, egy utánuk. 2021.03.24 17:15 körül hajtottak fel az M86-os gyorsforgalmi útra Tompaládony irányából Hegyfalunál, majd a rendőrautók beálltak a 2 sáv közepére így megakadályozva a buszok előzését, vélhetően azért, hogy senki se láthassa, kik utaznak azokon.

A rendőrautók végig a két sáv közepén haladtak egészen Szombathelyig, majd a Zanati úti felüljárónál a Söptei út felé fordultak, végül a Metroá-körforgalomnál a belváros felé vették az irányt, én más irányban haladtam tovább" - írta levelében olvasónk, aki kíváncsi volt rá, vajon kik utazhattak a buszokon.

Minket is kíváncsivá tett az ügy, így a rendőrséghez fordultunk, ahol közölték: a rendőrségi kíséret az U21-es labdarúgó Európa-bajnoksággal volt összefüggésben.

U21 bajnokság lezárások a Haladás stadionnál
Több a biztonsági őr a kerítés mögött
Mészáros D. Zsolt

Mint nemrég írtuk Járvány ide vagy oda, csütörtökön kezdődik Szombathelyen az U21-es foci EB March 23. 17:01 , itt van az U21-es labdarúgó Európa Bajnokság, aminek Szombathely az egyik helyszíne; egészen pontosan a Haladás stadionja. Összesen négy meccset játszanak itt, az elsőt éppen ma, március 25-én, csütörtökön este. De senki ne induljon el meccset nézni, az EB-t zárt kapuk mögött A járvány és szigorítások ellenére megrendezik az U21-es foci EB-t, Szombathely az egyik helyszín March 09. 16:12 rendezik meg, szurkolókat nem engednek be.

Azért csütörtök délelőtt elmentünk megnézni, mi látszik a biztonsági intézkedésekből, hiszen, ha már érkeztek ide buszok, akkor résztvevők is vannak, első körben valószínűleg szervezők és a lebonyolításban dolgozók.

U21 bajnokság lezárások a Haladás stadionnál
A hátsó parkoló a vendégeket várja
Mészáros D. Zsolt

A Rohonci úton nem sok nyomát láttuk egy európai szintű sporteseménynek, talán annyit, hogy a kerítésen belül több a biztonsági ember, és láthatóan feszültebbek is, mint egyébként.

A komplexum mögötti játékosbejárót most őrzik, nem engedik be a kíváncsiskodókat, néhány hete ide kocsival is be tudtunk hajtani. A parkolóból eltűntek a Haladás és a HVSE buszai, némi nyomozás után az uszoda előtt találtuk meg őket.

U21 bajnokság lezárások a Haladás stadionnál
A Haladás busza a Claudius hotel mellett parkol
Mészáros D. Zsolt

De sürgés-forgásnak egyelőre nincs nyoma. Közben az MLSZ-től megkérdeztük, milyen óvintézkedéseket vezettek be az éppen tomboló koronavírus-járvány miatt. Válaszukból kiderül, hogy elég szigorúakat, azt is leszögezték, hogy az U21-es Eb szervező bizottsága és résztvevői maximálisan betartják a járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntéseket és a járványügyi hatóság előírásait és ajánlásait is.

 • A csapatok és a stábok beutazások előtt 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel utazhatnak Magyarországra, együtt, elkülönítve utaznak, érkeznek.
 • Jellemzően otthoni edzőtáborokból érkeznek a csapatok, ahol előtte illetve az edzőtábor időtartalma alatt is tesztelik a játékosokat és a stáb tagjait.
 • A csapatok “buborékban” tartózkodnak az Európa-bajnokság ideje alatt, busszal szállítják őket a helyszínek között, az edzések és a mérkőzések zárt kapusak lesznek, a szervezők és a delegációk tagjai korlátozott létszámban lehetnek jelen ezeken a helyszíneken a járványügyi szabályok legszigorúbb betartása mellett.
 • Minden résztvevő és szervező kizárólag a reptér, a szálláshely és a stadionok között közlekedhet, szálláshelyeiket csak a mérkőzések, edzések idejére és céljából hagyhatják el, ebből fakadóan a lakossággal nem érintkeznek.
 • A szervezők többsége az ide utazó delegációk, csapatok tagjaival egyáltalán nem érintkezik.
 • Minden mérkőzés előtt legkésőbb 48 órával kötelezően PCR-tesztet végeznek a résztvevő csapatokon, stábtagokon, a stadionokon belül zónákkal választják el őket a nem tesztelt szervezőktől, helyi személyzettől.
 • U21 bajnokság lezárások a Haladás stadionnál
  Mindenhol kordonok vannak
  Mészáros D. Zsolt

  Szombathelyen egyébként összesen négy Eb-meccs lesz. Három csoportmérkőzés, az első ma, március 25-én, a második március 28-án, a harmadik március 31-én. Egy negyeddöntőt is megrendeznek Szombathelyen, ennek az időpontja május 31.

  A meccsekre tehát nem lehet elmenni szurkolni, viszont az egész Eb-t közvetítik a sportcsatornák.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sport

  Tovább az oldalra