Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A járvány és szigorítások ellenére megrendezik az U21-es foci EB-t, Szombathely az egyik helyszín

Az időpont: március vége. Az sem befolyásolja, hogy késik a Haladás Sportkomplexum állami tulajdonba adása.

„A friss szigorítások nem befolyásolják a rendezést” – írta kérdésünkre az MLSZ. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a március 25. és április 2. közé tervezett U21-es labdarúgó Európa Bajnokságot érinti-e a világjárvány, és meg lesz-e tartva az előzetes tervek szerint.

A 2021-es U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságot Magyarországon és Szlovéniában rendezik meg, a magyar helyszínek között – Budapest, Székesfehérvár és Gyirmót mellett – Szombathely, pontosabban a Haladás Sportkomplexum is szerepel, 16 ország U21-es válogatottja vesz részt rajta.

Mészáros D. Zsolt

Már korábban született döntés arról, hogy az EB mérkőzéseit a járvány miatt zárt kapuk mellett, közönség nélkül rendezik meg.

Ami fontos, az fontos.

Megy még a birkózás a stadion üzemeltetése körül

A Haladás Sportkomplexumnál közben éppen most zajlanak a nagy változások. Tavaly derült ki, Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 hogy az állam átveszi a létesítményt az önkormányzattól, nem csak az üzemeltetést, de a tulajdonjogot is. Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 Karácsony előtt egy nappal leváltották a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. szeptemberben kinevezett igazgatóját, és helyére Gál Sándort nevezték ki, Megjött az állam: máris leváltották a Haladás Sportkomplexum szeptemberben kinevezett igazgatóját 2020. December 23. 12:29 aki korábban volt már a cég igazgatója.

Gállal január végén készítettünk interjút, Mit akar az állam a Haladás Sportkomplexummal, ki használhatja majd, miért nem fizet a HVSE? January 31. 19:10 akkor azt mondta, egyik legfontosabb feladatának az U21-es EB lebonyolítását tartotta, és arról is beszélt, hogy február végéig lezajlik a sportkomplexum átadása az államnak.

Információnk szerint azonban még most sem zajlott le Nem sikerült határidőre átadni a Haladás sportkomplexumot az államnak March 01. 14:57 az átadás-átvétel, úgy tudjuk, hogy pénzügyi elszámolási gondok vannak a háttérben, ami a HVSE, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. és az önkormányzat között okoz vitákat.

Az MLSZ-től megkérdeztük azt is, hogy ez a bizonytalanság befolyásolja-e az U21-es EB szombathelyi megrendezését. A szövetség egy szóval válaszolt: „Nem.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra