Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A járvány és szigorítások ellenére megrendezik az U21-es foci EB-t, Szombathely az egyik helyszín

Az időpont: március vége. Az sem befolyásolja, hogy késik a Haladás Sportkomplexum állami tulajdonba adása.

„A friss szigorítások nem befolyásolják a rendezést” – írta kérdésünkre az MLSZ. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a március 25. és április 2. közé tervezett U21-es labdarúgó Európa Bajnokságot érinti-e a világjárvány, és meg lesz-e tartva az előzetes tervek szerint.

A 2021-es U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságot Magyarországon és Szlovéniában rendezik meg, a magyar helyszínek között – Budapest, Székesfehérvár és Gyirmót mellett – Szombathely, pontosabban a Haladás Sportkomplexum is szerepel, 16 ország U21-es válogatottja vesz részt rajta.

Mészáros D. Zsolt

Már korábban született döntés arról, hogy az EB mérkőzéseit a járvány miatt zárt kapuk mellett, közönség nélkül rendezik meg.

Ami fontos, az fontos.

Megy még a birkózás a stadion üzemeltetése körül

A Haladás Sportkomplexumnál közben éppen most zajlanak a nagy változások. Tavaly derült ki, Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 hogy az állam átveszi a létesítményt az önkormányzattól, nem csak az üzemeltetést, de a tulajdonjogot is. Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 Karácsony előtt egy nappal leváltották a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. szeptemberben kinevezett igazgatóját, és helyére Gál Sándort nevezték ki, Megjött az állam: máris leváltották a Haladás Sportkomplexum szeptemberben kinevezett igazgatóját 2020. December 23. 12:29 aki korábban volt már a cég igazgatója.

Gállal január végén készítettünk interjút, Mit akar az állam a Haladás Sportkomplexummal, ki használhatja majd, miért nem fizet a HVSE? January 31. 19:10 akkor azt mondta, egyik legfontosabb feladatának az U21-es EB lebonyolítását tartotta, és arról is beszélt, hogy február végéig lezajlik a sportkomplexum átadása az államnak.

Információnk szerint azonban még most sem zajlott le Nem sikerült határidőre átadni a Haladás sportkomplexumot az államnak March 01. 14:57 az átadás-átvétel, úgy tudjuk, hogy pénzügyi elszámolási gondok vannak a háttérben, ami a HVSE, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. és az önkormányzat között okoz vitákat.

Az MLSZ-től megkérdeztük azt is, hogy ez a bizonytalanság befolyásolja-e az U21-es EB szombathelyi megrendezését. A szövetség egy szóval válaszolt: „Nem.”

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra