Udvaros Dorottya kapja az Üvegbakancs-díjat

A Fertőért is felemelte a szavát a Nemzet Színésze, most természetvédelmi szerepvállalását ismerik el a díjjal.

Udvaros Dorottya kapja az Üvegbakancs-díjat, amelyet természetvédelmi aktivistaként a szerepvállalásáért ítéltek oda a Nemzet Színészének. A Greenpeace nagyköveteként a színművész határozott kiállásával számos alkalommal ráirányította a figyelmet a Fertő védelmének fontosságára, amivel rengeteget tett a tó természeti értékeinek megóvásáért - közölte a Greenpeace Magyarország.

Udvaros Dorottya többször is kiállt a Fertő élővilágáért.
Dörgő Zsuzsi / Greenpeace

"Nagyon büszkék vagyunk Udvaros Dorottyára. Szívből köszönjük neki, hogy mellénk állt és elkötelezetten küzd velünk együtt egy zöld Magyarországért!" - írta közösségi oldalán bejegyzése mellé a Greenpeace.

A díjat a Felelős Állampolgárok Köre adja át egy ünnepség keretében, a nőnaphoz is csatlakozva, március 6-án, a budapesti Bolgár Művelődési Házban. Udvaros Dorottyán kívül dr. Éltető Andrea és Simkó Edit vehetik át az Üvegbakancs-díjat.

Udvaros Dorottya színművész többször is hangot adott már aggodalmának a Fertő parti beruházással kapcsolatban is, ezzel kapcsolatban társlapunk, az Enyugat készített interjút a művésszel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet