Udvaros Dorottya lesz a Könnyű préda - az idei Karneválszínházban

Íme a Netkomédiázás végeredménye, elkészült a szombathelyi karneválszínházi darab, Udvaros Dorottyával, Lázár Katival és Hollósi Frigyessel a főszerepben.

Mint korábban időről-időre beszámoltunk róla Manipulálja újfent a Karneválszínházat! – Most beleszólhat! 2011. February 26. 11:16 , az idei szombathelyi Karneválszínház darabja egy sajátos netes játék keretein belül született meg. A Netkomédia - ahogy mesélte az ötlet gazdája, Schlanger András színész - egy „nagy közös játék”, ami azért is érdekes volt, mert a nézők maguk mondhatták el milyen helyzetek, figurák és konfliktusok izgatják őket.

Érdemes volt rákattanni

Tavaly november közepén startolt a különleges színházi ötletbazár, a netkomedia.hu. Naponta közel harminc-negyven új hozzászólást kaptak. A fórumon megindult a párbeszéd, vitáztak, továbbgondolják egymás bejegyzéseit. Az darabötleteket december elején zsűri értékelte (elnöke Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, tagjai Várady Szabolcs író, költő, műfordító, szerkesztő, Bognár Róbert műfordító, dramaturg, szerkesztő, Rudolf Péter és Schlanger András színész-rendező. A projekt fővédnöke Lator László költő, műfordító, irodalomtörténész).

A díjazott ötletekből profi drámaírók szinopszisokat készítettek, amelyeket feltettek a világhálóra, és ott bárki rangsorolhatta és véleményezhette őket. A zsűri előzetes szűrése után Kiss Judit Ágnes és Lőrinczy Attila szinopszisa maradt versenyben. Végül Lőrinczy Attila Könnyű prédája vitte el a pálmát.

Hollósi Frigyes és Jordán Tamás is játszik az új darabban
Gomba

Íme a nyertes darab...

A Könnyű préda főhősnője – maga a könnyű préda - egy középkorú szépasszony, aki harminc évnyi házasság után éppen most temette el harminc évvel idősebb férjét, a dúsgazdag építési vállalkozót. Hatalmas örökség birtokában, még csaknem gyönyörű nőként új életet kezdhet. Akad is jelentkező bőven, aki ebben így vagy úgy segítségére lenne: vele csaknem egyidős, súlyosan szenvedélybeteg mostohafia, annak Floridában élő rockzenész barátja, a családi vállalkozás cégvezetője, az ambiciózus fiatal szívtipró, a költői lelkű idős nőgyógyász, és az elhunyt legjobb barátja, aki milliárdosként is visszasírja a Kádár-rendszert és a munkásőrséget. A történetben megjelenik két pitiáner kis gengszter, tiszteletét teszi a római légió, és megdöbbentő hírekkel beállít egy erdélyi kislány is a Csíki havasokból...

Udvaros átutazóban Szombathelyen
Mészáros Zsolt

A csendes megemlékezésnek induló halotti toron hamar elszabadulnak az indulatok, s ezen még az sem segít, hogy az özvegy sógornője csodás képességű, tisztánlátó médium, csakratisztító és gyümölcsjós. A meséhez zene is jár; a szereplők időnként dalra fakadnak, és megszólaltatják a szituációhoz és karakterükhöz illő népszerű slágereket.

SZEREPLŐK:
KLÁRIKA, (52) hervadó szépasszony, friss özvegy / Udvaros Dorottya
GYURIKA, (39), a nevelt fia / Orosz Róbert
PATEK, (kb. 40) Gyurika barátja, világmegvető / Szerémi Zoltán
RICHTER ÚR, (70 felé) az elhunyt barátja, szemétégető vállalkozó / Hollósy Frigyes
DR. ZÁM, (70 felé), az elhunyt barátja, nőgyógyász főorvos / Jordán Tamás
MÁRTA, alias Főnix Mirella (70 felé) Gyuri húga, tisztánlátó médium / Lázár Kati
MARIETTA, (alig 20) ifjú színésznő / Märcz Fruzsina
KRISZTIÁN, (nincs még 30) ifjú titán / Zayzon Zsolt
SANKÓ, ifjú autótolvaj / Endrődy Krisztián
YVETTE, egyszerű, könnyűvérű lány / Alberti Zsófia

Továbbá: Lévai Tímea
Pusztai Fanni
Poppre Ádám
Szabó Róbert
Varga Dóra

Dramaturg: Perczel Enikő és Bognár Róbert
Zene: Müller Péter (zongora)
Ügyelő, asszisztens: Schmidt Róbert
Súgó: Papp-Ionescu Dóra

RENDEZŐ: Schlanger András

ELŐADÁSOK:
2011. AUGUSZTUS 19. (péntek) 18.00 – bemutató előadás
esőnap: augusztus 20. (szombat) 11.00
Jegyár: 2.700 Ft

2011. AUGUSZTUS 20. (szombat) 18.00
esőnap: augusztus 21. (vasárnap) 11.00
Jegyár: 2.700 Ft

2011. AUGUSZTUS 23. (kedd) 18.00
esőnap: augusztus 24. (szerda) 11.00
Jegyár: 2.700 Ft

2011. AUGUSZTUS 24. (szerda) 18.00
esőnap: augusztus 25. (csütörtök) 11.00
Jegyár: 2.700 Ft
2011. AUGUSZTUS 25. (csütörtök) 18.00
esőnap: augusztus 26. (péntek) 11.00
Jegyár: 2.700 Ft

2011. AUGUSZTUS 26. (péntek) 17.00
esőnap: augusztus 27. (szombat) 11.00
Jegyár: 3.500 Ft

2011. augusztus 27. (szombat) 15.00
esőnap: augusztus 28. (vasárnap) 11.00
Jegyár: 3.500 Ft

2011. augusztus 27. (szombat) 18.00
esőnap: augusztus 28. (vasárnap) 15.00
Jegyár: 3.500 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS: augusztus 1-jétől a Jegyirodában vagy on-line (várhatóan) 2011. július 15-től a színház honlapján.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Manipulálja Ön is a Weöres Sándor Színház darabját!

Még az is megeshet, hogy jövőre a Karneválszínházban a mi vígjátékunkon kacag Szombathely. Netkomédia címmel különleges színházi projekt indult Szombathelyen. Ideje rákattanni!

Kell egy kis áramszünet – a tartalékosokon röhögtünk

Tegnap este az elmúlt évek legszórakoztatóbb karneválszínházi előadását láttam. Feydeau-bohózata könnyű nyári muzsika, annyi utángondolást igényel, mint egy Balázspali-koncert. De kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek…

Manipulálja újfent a Karneválszínházat! – Most beleszólhat!

A különleges szombathelyi színházi projekt, a Netkomédia új fejezethez érkezett. A zsűri előzetes szűrése után Kiss Judit Ágnes és Lőrinczy Attila szinopszisa közül választhatjuk ki, melyiket szeretnék Karneválszínházon látni. A voksokat március 2-ig várják.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra