Úgy tűnik, március 25-én vezetik be Magyarországon az egynapos matricát

Ez pontosan 24 órára ad úthasználati jogosultságot ad, azaz nem éjfélkor fog lejárni.

A D1 egynapos matrica ára 5 150 Ft-ba fog kerülni. Az egynapos matrica ára az éves matrica árának (57 260 Ft) a rendelet szerint legfeljebb 9%-a (5 153 Ft) lehet - írja az autopalyamatrica.hu.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az egynapos matrica az eddigi matricatípusokkal ellentétben nem a lejárat napjának 24. órájában jár fut ki, hanem pontosan 24 órára ad úthasználati jogosultságot ad, azaz nem éjfélkor fog lejárni.

A szakemberek úgy vélik, akkor érdemes megvásárolni:

- Ha tévedésből hajtottunk fel az autópályára, 60 percen belüli vásárlás esetén a bírság elkerülhető

- Ha csak átutazóban haladunk át Magyarországon

- Ha 10 napnál hosszabb utazást tervezünk ugyancsak kipótolható az egynapos matricával az út, vagy elegendő csupán két darab egynapos matrica.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos