Úgy tűnik, nehéz megszokni, hogy egyirányú lett a szombathelyi Szatmár utca

Sejtettük, hogy lesznek itt gondok, úgyhogy kimentünk megnézni, mi a helyzet.

Egy májusi polgármesteri határozat Két irányba egyirányúsítják a szombathelyi Szatmár utcát 2021. May 22. 08:33 szerint 2021. augusztus 9. hétfőtől egyirányú lett a szombathelyi Szatmár utca. Figyelem! Hétfőtől egyirányú lesz egy utca Szombathelyen 2021. August 05. 10:11 A történet sajátossága, hogy tulajdonképpen két irányba egyirányúsították az utcát. Ez azt jelenti, hogy a Jávor utca felől a Mérleg utca felé, illetve a Jávor utcától a Csaba utcáig lett egyirányú a Szatmár utca. Tehát így:

Nyugat.hu

És mivel kicsit keszekuszának tűnhet az új rend, ráadásul az sem ritka, hogy sokan reflexből közlekednek, sejtettük, hogy lesznek itt gondok. Úgyhogy úgy döntöttünk, egy délután kimegyünk megnézni, mi a helyzet.

Körülbelül 20-30 percet töltöttünk az utcák kereszteződéseinél, ez idő alatt pedig nagyjából 5-6 olyan sofőrt láttunk, aki behajtott a szép új tiltó tábla ellenére. Ráadásul a Mérleg utcánál még bójákat is tettek ki figyelmeztetésképpen, de ez sem zavarta annyira a sofőröket.

A többség gondolkodás nélkül kanyarodott, néhányan azonban megtorpantak. Nekik valószínűleg feltűnt a tábla, hallottunk ugyanis mérgelődést és szitkozódást is, hogy most akkor merre menjenek.

Egy olvasónk viszont ennél kicsit durvábbat tapasztalt. Azt mondja, ő nagyjából 5 perc alatt látott 5 olyan autót, amelyik a táblák ellenére szemből hajtott be.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy probléma lehet még az is, hogy valószínűleg vannak bőven olyanok, például a futárok, akik GPS-szel közlekednek. Ezeket az alkalmazásokat pedig még nem frissítették, így egyelőre még kétirányúnak jelzik a Szatmár utcát.

A figyelmetlenségből viszont könnyen baleset is lehet, szóval kicsit figyeljünk oda jobban, és nem csak ennél az utcánál, hanem bármerre is járunk.

Google maps

Az új közlekedési rend tehát leegyszerűsítve az, hogy a Csaba utcából és a Mérleg utcából sem lehet ráhajtani a Szatmár utcára. A Jávor utcai kereszteződésnél viszont igen, mindkét irányban, jobbra és balra is. Mindez csak a gépjárművezetőkre vonatkozik, a kerékpárosokra nem. Ők a továbbiakban is mindkét irányban használhatják a Szatmár utcát.

Az egyirányúsítást egyébként a Szatmár utca több lakója kérte, a megvalósításra pedig 777 ezer forintot kapott a SZOVA az önkormányzattól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet