Püspökké szentelték Szombathelyen Fekete Szabolcs Benedeket

A szertartást a szombathelyi székesegyházban tartották húsvéthétfő délutánján.

A szombathelyi székesegyházban szentelték püspökké húsvéthétfőn Fekete Szabolcs Benedek atyát, a Szombathelyi Egyházmegye irodaigazgatóját, a szombathely-szőlősi Jézus Szíve Plébánia plébánosát. Az atya a pápa basti-i címzetes püspökké és a Szombathelyi Egyházmegye segédpüspökévé nevezte ki Ferenc pápa kinevezte az új szombathelyi segédpüspököt 2022. March 11. 17:44 március 11-én.

Fekete Szabolcs Benedek püspökké szentelése
Mészáros D. Zsolt
Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

A közel háromórás szertartást galériánkban követheti végig.

Fekete Szabolcs Benedek püspökké szentelése
Mészáros D. Zsolt

Fekete Szabolcs Benedek

Fekete Szabolcs Benedek 1977. december 17-én született Kőszegen, a család 3. fiúgyermekeként. Kőszegszerdahelyen éltek, általános iskolai tanulmányait is ott végezte. 1992-ben nyert felvételt a Győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba, és érettségi után rögtön jelentkezett a Szombathelyi Egyházmegye papnövendékei közé.

Fekete Szabolcs Benedek püspökké szentelése
Mészáros D. Zsolt

Dr. Konkoly István megyéspüspök 1996. őszén Budapestre, a Központi Szemináriumba küldte, itt kezdte meg teológiai tanulmányait a PPKE Hittudományi Karán. 2002-ben a baccalaureátust szerzett, majd 2004-ben elnyerte a teológiai licenciátus fokozatát.

Fekete Szabolcs Benedek püspökké szentelése
Mészáros D. Zsolt

2002 és 2006 között Szentgotthárdon káplán, majd 2006 és 2009 között Csákánydoroszlón plébános lett. Az Őrségi Esperesi Kerület bizalmából 2008-től a kerületi esperesi teendőket is ellátta, és ebben az évben központi szolgálatot is kezdett Szombathelyen, mint püspöki irodaigazgató.

Fekete Szabolcs Benedek püspökké szentelése
Mészáros D. Zsolt

2009-től plébános lett a Szombathely-Szőllősi Jézus Szíve Plébánián, és oldallagosan 2013 és 2016 között a Szombathelyi Szent István Király Plébániát is ellátta. 2013-tól az Egyházmegyei Bíróság munkájában is részt vett, mint bírósági jegyző. 2019-től az eddigi megbízatásai mellett az egyházmegye családreferense is lett.

Fekete Szabolcs Benedek püspökké szentelése
A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Fekete Szabolcs Benedekről ezt írta Székely János szombathelyi megyéspüspök:

"Fekete Szabolcs Benedek atyát mélyérzésű, tapintatos, szimpatikus egyénisége, tartalmas és mély prédikációi, hiteles papi élete, derűs, nyitott lelkülete miatt nagyon sokan szeretik, sokan kaptak és kapnak tőle iránymutatást és lelki táplálékot. Sokak lelki vezetője, sokak családi jó barátja, lelki támasza. A Szőllősi Plébánia az ő működése alatt Szombathely egyik legélőbb, legnépesebb közösségévé lett. Hálásak vagyunk azért, hogy Ferenc pápa az ő személyében jó pásztort ajándékozott Egyházmegyénknek, hogy az Egyházmegye vezetésében, a püspöki feladatok ellátásában segítségemre legyen."

Fekete Szabolcs püspöki jelmondata:

„Legeltesd bárányaimat!”

(Jn 21,15)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet