Új szuperparkkal bővül a bécsi okosváros, Aspern Seestadt

Harmincezer négyzetméteren épül az új multifunkciós park. Esőkertek, játszóterek, sportolásra alkalmas eszközök, kutyafuttató, ivókutak és sok-sok zöld gondoskodnak a lakók jólétéről.

Új közparkkal bővül az okosvárosnak is nevezett, ultramodern bécsi városrész, Aspern Seestadt. Az északkeleti „Am Seebogen” kerületben épülő Elinor-Ostrom Park, mely nevét egy, az első nőként közgazdasági Nobel-emlékdíjban részesülő amerikai politológusról kapta, előreláthatólag 2021-re épül meg. Ezzel ez lesz a negyedik hasonló park Aspernben.

A hatalmas zöldfelület Bécs többi parkjához hasonlóan nagyban hozzájárul a nyári hősziget-jelenség ellensúlyozásához, ezzel pedig Bécs még közelebb kerül ahhoz, hogy „klímavédelmi mintavárossá” váljon. A park megépülésével még több lehetőségük lesz a környékbelieknek ha friss levegőt szívnának, vagy sportolni szeretnének, ami azért különösen fontos, mert a jövőben várhatóan az átlagosnál magasabb lesz a gyerekek és fiatalkorúak száma a kerületben.

MA 18 / C. Fürthner

A harmincezer négyzetméteren elterülő parkban 170 fa árnyékában hűsölhetnek majd az asperniek és helyet kap itt többek között egy vízijátszótér is. Utóbbiban spriccelő pumpák, vízsugarak, egy hatvan négyzetméteres homokozó, két hintahajó, három függőágy, egyensúlyozó- és mászóeszközök, két torony és tizennégy szikla (ún. vándorkő) szolgálja majd a gyerekek (és felnőttek) szórakozását. A napsugarak ellen árnyékoló pergolával szerelik fel a játszóteret.

MA 42 / C. Houdek

A park déli részén ezen kívül egy különböző forgalmi akadályokkal, például villamossínnel felszerelt biciklis játszótéren gyakorolhatják a kicsik a különféle közlekedési helyzeteket. Aki sportolni szeretne, talál itt röplabda-, streetball-, kosárlabda- és focipályát, illetve kültéri fitneszpark és parkour pálya is épül. A három ivókút és a hatszázhúsz négyzetméteres kutyafuttató méginkább vonzóvá teszi a parkot, amely természetesen akadálymentesített lesz, így minden igényt kielégít majd.

MA 18 / C. Fürthner
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód