Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új trükk a láthatáron: így tudják meg a betörők, hogy nem vagyunk otthon

Meg különben is érdemes figyelni az apró jeleket a házunk körül.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyilván ovasóinknak is feltűnt, hogy a betörőknek valahogy mindig pontos információja van arról, hogy ki mikor van otthon, és hogy milyen értékek vannak a lakásban.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Hogy pontosan hogyan működik az alvilági információáramlás, azt persze nem lehet tudni, de sokan vagyunk, akikhez ilyen vagy olyan okokkal becsengettek, és miközben beengedtük - vagy nem engedtük be - az idegeneket a házba, különös érzésünk támadt.

Részben ezzel kapcsolatos a brit Sun írása, amely egy nagyon terjedő alvilági trükkre hívja fel a figyelmet.

Ha ilyent látunk az ajtónkon, azonnal tegyük meg az óvintézkedéseseket, vagy akár szóljunk a rendőrségnek.

Thesun.uk.co

A bűnözők újabban tikszóval ragasztják le a kulcslyukakat, ami önagában még csínytevésnek sem számít: ugyanakkor innen tudják, hogy a tulajdonos hazajött-e, illetve esetleg hosszabban távol van. Ha néhány napig senki nem szedi le a ragasztót, nyilván nincs használatban a zár, tehát szabad a vásár.

Természetesen ez csak egyetlen jele annak, hogy a házunkat kinézték a betörők.

Számtalan legenda kering arról, hogy a csengőnkön, ajtónkon, kerítésünkön, házunkon, házunk előtt felbukkanó betűk, ábrák mit is jelentenek: itt van például egy gyűjtemény az állítólag a magyar alvilág által használt szimbólumokról.

Hogy ez mennyire igaz, azt nem tudni, de ha valami furcsa jel, felirat bukkan fel otthonunk környékén, nem árt gyanakodnunk. Akkor sem árt gyanakodni, hogy ismeretlen autó bukkan fel, ha idegenek álldogálnak a közelben, ha valaki vécéhasználat vagy régiségvásárlási ürüggyel becsenget, ha valaki fényképezi a házunkat, és egyáltalán: ha valaki furcsa rendellenességet tapasztalunk, és ettől rossz érzésünk lesz.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a bűnözők is digitalizálódnak. Rettenetesen rossz ötlet például a Facebookra nyaralási fotókat feltölteni, miközben a lakásunk otthon védtelenül áll: ma már egész hadsereg specializálódott arra, hogy kihasználja vagy továbbadja ezt az információt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés