Új világcsúcsot ért el Ekler Luca

Megdöntötte saját rekordját a szombathelyi paralimpikon.

Az olaszországi Jesolóban tartották meg a szezon második Para-Atlétikai Nagydíját május 6. és 8. között, ahol a szombathelyi Ekler Luca is versenybe szállt.

A 23 éves paralimpikon 11 centiméterrel javította világcsúcsát a női távolugrás T38-as osztályában: negyedik kísérletben 5,74 méterre ugrott, ezzel megszerezte a győzelmet és megdöntötte saját rekordját is – írja a paralympic.org.

„Leírhatatlanul boldog vagyok. Számomra is nagy meglepetés volt ez a világrekord. Sokat kellett dolgoznunk a távolugrásomon. Nagyon jól éreztem magam a mezőnyben, jó volt az idő, valamint a körülmények és a közönség is. Köszönöm Jesolo” – mondta Luca.

A fiatal paralimpikont megkérdezték arról is, hogy a jövőben is meg tudja-e majd dönteni saját rekordját, amire igennel válaszolt. Edzésen ugyanis már sikerült nagyobbat is ugrania, így reméli, hogy hamarosan ezt a rekordot is megdönti majd.

Luca egyébként egy másik kategóriában is nyert. A pénteki 400 méteres többosztályos versenyben 1:03.29 másodperccel győzött.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Podcast Péntek: Ekler Luca paralimpiai aranyérmes atléta volt a vendégünk

Most valószínűleg ő az egyik legismertebb és legnépszerűbb szombathelyi.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport