Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb 10 évet kaphat az utolsó magyar halálraítélt - gázfegyverrel lőtte arcon az eladót Szombathelyen

Jelenleg ismét az életfogytiglani büntetését tölti, de most újabb tíz évet kaphat hozzá.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

1988-ban kötél általi halálra ítélték egy kislány meggyilkolásáért a TEK által Szombathelyen fegyveres trafikrablás miatt elfogott férfit. Az ítéletet azonban már nem hajtották végre, mert megszűnt a halálbüntetés hazánkban. Korábbi cikkünkben Halálra ítélték a 80-as években a Szombathelyen nemrég elfogott fegyveres trafikrablót 2018. November 29. 20:09 részletesen beszámoltunk a Szombathelyen többféle álnéven élő férfi előéletéről és rémtettéről.

A Vas Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a többszörös visszaeső férfi ellen, aki gázpisztollyal kényszerítette Gázpisztollyal lőtte fejbe az eladót a rabló egy szombathelyi dohányboltban 2018. November 21. 10:46 a napi bevétel átadására az egyik szombathelyi dohánybolt eladóját 2018. novemberében.

A vádirat szerint a rovott múltú vádlott 2018. októberében vásárolta meg a rablásnál használt gáz- és riasztófegyvert a hozzá való gáztöltényekkel együtt, majd néhány héttel az elkövetés előtt vett egy egész arcot takaró, fekete csuklyával ellátott maszkot is.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A vádlott, aki nem rendelkezett engedéllyel a gáz- és riasztófegyver viselésére, az elkövetés estéjén magával vitte a gázpisztolyt és a maszkot, és kerékpárral indult el az elkövetés helyére.

A vádlott a közelben hagyta a kerékpárt, felvette a maszkot, bement az üzletbe, ahol ekkor elővette a gáz- és riasztófegyvert, amit az eladó arcára szegezett és követelte a napi bevétel átadását.

Családanyát lőtt arcon a dohánybolti rabló
Tánczos Mihály

Az eladó azt mondta a vádlottnak, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. Ekkor a vádlott 21 centiméterről arcon lőtte a sértettet, és ismét felszólította a pénz átadására.

A lövedéktől könnyező szemű sértett elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig követte őt, sürgette, majd többször meg is ütötte a sértettet, aki az egyik ütéstől elveszítette az egyensúlyát és beesett a pult mögé. A vádlott ekkor a sértett fölé hajolt és hátulról a feje irányába lőtt, majd ismét felszólította, hogy menjen a pénzért a kasszához.

Tánczos Mihály

A sértett 185.655 forintot adott át a vádlottnak, aki elmenekült a helyszínről.

A sértett súlyos sérülést szenvedett a támadásban, de a sérülést okozó eszközre és a támadott testtájékra is figyelemmel fennállt az elszenvedett sérüléseknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének reális lehetősége.

A Vas Megyei Főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, arra az esetre pedig, ha a vádlott beismeri a váddal egyezően a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 10 év fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra