Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb koronavírus fertőzött egy szombathelyi multinacionális cégnél

A hírek szerint a TDK üzemében is pozitív lett egy alkalmazott tesztje.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy publikáltuk az IVY-val kapcsolatos híreket 12 fő van jelenleg is hatósági karanténban a szombathelyi Ivy dolgozójának fertőzése miatt August 13. 10:06 (egy dolgozónál kimutatták a fertőzést, 12-en vannak karanténban), üzenetet kaptunk a TDK (korábban Epcos) szombathelyi üzeméből.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Egy olvasó arról tájékoztatta lapunkat, hogy pozitívnak bizonyult a tesztje az egyik dolgozónak.

Úgy tudni, a férfi – aki magyar állampolgár – szüleitől kaphatta el a koronavírust, akik Németországba látogattak a közelmúltban.

A cégnél most folyik a kontaktkutatás, és vannak olyan alkalmazottak, akiket már „behívtak” tesztelésre.

Az információt más forrásból is megerősítették, hozzátéve, hogy a cégnél – minden bizonnyal az esettel összefüggésben – a napokban újra bevezették a maszkviselést és a dolgozók hőmérőzését.

Lapunk megkereste a mintegy 2300 főt foglalkoztató TDK-t, ahonnan későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

Frissítés:

A cég csütörtökön este a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünknek.

„A TDK egyik kollégájánál a tesztelés pozitív eredménnyel zárult. Mivel a TDK számára munkatársai egészsége és biztonsága az elsődleges szempont, a vállalat haladéktalanul, még ma délután megszervezte a vállalaton belül az érintett területen dolgozó összes kolléga, mintegy 100 fő tesztelését, amelynek költségét a vállalat állja. A cél az, hogy a TDK minden lehetséges egészségügyi kockázatot kizárjon, és továbbra is biztonságos munkakörülményeket biztosítson minden kollégája számára.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés