3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Újabb nagy lépést tett a címvédés felé a szombathelyi Kiss Norbert

Idén nincs nála gyorsabb a kamion Európa-bajnokságon!

A Révész Racing magyar pilótája Le Mans-ban is megszerezte szombaton az időmérőn az első rajthelyet, csakúgy mint eddig minden korábbi helyszínen. 2:05.459-es ideje négy tizeddel volt jobb Jochen Hahnénál, a harmadik pedig Stephanie Halm lett az edzésen.

Márti Bóta Photography

A hétvége első versenyén jól sikerült Kiss Norbert rajtja, az egyenesben ugyan próbált mellette maradni Hahn, de az első kanyar után már a magyar címvédő állt az élen. Hahn és Halm követte, de már a második körben két másodperc hátránnyal.

A folytatásban csaták a középmezőnyben voltak, az élen Norbival egyedül Hahn tudta tartani a tempót. Végül a szombathelyi pilóta intette le elsőként a kockás zászló Hahn és Halm előtt. Ezzel Kiss Norbert újabb nagy lépést tett az EB cím felé.

Márti Bóta Photography

„Sikerült nyerni, bár egy kicsit bizonytalan voltam a rajtnál, féltem, hogy átlépem a megengedett sebességet, így fékeztem. Szerencsére sikerült végül jól eljönni, majd fokozatosan próbáltam növelni az előnyt. A győzelemmel fontos 20 pontot szereztünk, köszönöm a csapatnak, hogy ezúttal is tökéletes autót raktak össze, nagyon gyorsak voltunk ma is. A fordított rajtrácsos versenyen is szeretnénk jól szerepelni, hogy aztán vasárnap matematikailag is bebiztosítsuk az EB címet” – mondta a futam után.

Márti Bóta Photography

A fordított rajtrácsos verseny elején volt egy kis kavarodás, de Norbi kimaradt az ütközésekből. Anderson haladt az élen Halm és Kursim előtt, a magyar pilóta pedig a 8. helyen Hahnt támadta. Az ötödik körben aztán miközben a német is előzött, bebújt mellé, így egyszerre két autó mellett ment el a szombathelyi versenyző.

A következő körben Faas következett, és az ötödik helyre jött fel Norbi. Három körrel a vége előtt Kursimot is megelőzte, és utolérte az élmezőnyt. Végül negyedikként ért ugyan célba, de előtte Halm büntetést kapott, így harmadik lett. A futamot Anderson nyerte.

Vasárnap újabb két verseny, és Kiss Norbert újból Európa-bajnok lehet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport