Újra a magyar válogatottban Rapport Richárd

A szeptember 10-én kezdődő budapesti sakkolimpián a magyar válogatottban Rapport és Lékó Péter is benne lesz.

"Különleges és rég várt pillanat ez. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette mindezt. Úgy éreztem, hogy sokáig nem voltam fontos a szülőhazámnak" - mondta Rapport Richárd a 24.hu beszámolója szerint ma azon a sajtótájékoztatón, melyet a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Sakkszövetség tartott. És ahol arról volt szó többek között, hogy Rapport a budapesti sakkolimpián a magyar válogatottat erősíti majd.

És ahogy - mint itt szintén kiderült - Lékó Péter is, aki úgy fogalmazott, hogy "az államtitkár úrnak azt mondtam, csak akkor tudom elképzelni a visszatérést, ha Ricsi is magyar színekben versenyez. 2019-ben sakkoztam utoljára komoly tornán, pont Ricsivel egy olasz csapatban, a Padovában. Ha úgy tetszik öt éve készülök. Azon leszek, hogy a legjobbat kihozzam magamból. Természetesen Ricsi lesz az 1-es én a 2-es táblán, ez nem kérdés".

Dr. Polyánszky Zoltán szövetségi elnök elmondta, hogy Rapport és Lékó 2014-ben, vagyis tíz éve voltak együtt utoljára magyar válogatottak. Rapport és Lékó csatasorba állításával Magyarország mindenképpen erősödött.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport