„Engem nem bántottak” – Szombathelyiek az ukrán menekültekről

Szombathelyen eddig közel 200 menekültet regisztráltak, ami nem mindenkinek tetszik.

Május elejéig közel hatmillióan menekültek el Ukrajnából a háború elől. Közülük több mint 568 ezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra május 8-ig, ami jóval több, mint ahányan a 2015-ös menekülthullámban jöttek.

Azt, hogy egy-egy városban, megyében hány menekült tartózkodik, csak a kormányhivatalok mellett működő védelmi bizottságok tartják nyilván, mi hiába kérdeztük a Vas megyei kormányhivatalt, több nap alatt sem kaptunk választ.

A szombathelyi önkormányzat kérdésünkre közölte, nekik azokról a menekültekről vannak adataik, akik segítséget kérnek az elszállásolásukhoz. Május 9-én 186 elszállásolt menekültet tartottak nyilván Szombathelyen.

Videónkban szombathelyieket kérdeztünk, mi a véleményük az ukrán menekültekről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet