Ukrajnába látogatott a brit miniszterelnök

Rishi Sunak kormánya új csomagot biztosít az országnak, amely légvédelmi fegyvereket is tartalmaz.

Újabb katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára, előre be nem jelentett kijevi látogatásán a brit kormányfő. Rishi Sunak közölte, hogy Nagy-Britannia 50 millió font, vagyis mintegy 23 milliárd forint értékben légvédelmi eszközökkel látja el Ukrajnát.

Az új brit légvédelmi csomag részét képezik légvédelmi fegyverek, radarok, illetve drónok ellen bevethető eszközök. Nagy-Britannia a humanitárius célú támogatást is fokozza, tekintettel a közeledő télre.

A brit miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott. Látogatásának célja az volt, hogy megerősítse, az Egyesült Királyság továbbra is támogatja Ukrajnát az Oroszország ellen vívott háborúban.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek