Bezsúfolt 17 menekültet egy túlmelegedett kisteherautóba, Vas megyében lebukott

Összesen 8500 eurót kapott volna az ukrán embercsempész.

A Körmendi Járási Ügyészség csempészett személy sanyargatásával, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő ukrán állampolgárral szemben. A vád szerint 2022 augusztusában egy szervezetten, több országra kiterjedően, összehangoltan működő csoport tagjaként 17 külföldinek nyújtott segítséget, hogy a magyar-osztrák államhatárt illegálisan átléphessék – írja közleményében a Vas Megyei Főügyészség.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A vádlott az ország déli határának közelében az általa vezetett kisteherautó szellőzéssel, világítással nem rendelkező rakterébe 17 migránst vett fel, és szállított úgy, hogy a külföldiek a túlmelegedett raktérben a padlólemezen ülő helyzetben, egymáshoz zsúfolva, étel és ital nélkül utaztak megállás nélkül Vas megyéig, ahol a vádlottat és a csempészett személyeket a rendőrjárőrök elfogták.

A vádlott a sikeres határátlépést követően a csempészett személyenként 500 eurót, azaz összesen 8500 eurót kapott volna.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és Magyarország területéről kiutasítását, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt gépjárműve elkobzását indítványozta. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek