Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ungár: Az önkormányzat vagyona a város polgáraié, nem a Fideszé

Az LMP-s országgyűlési képviselő Szombathely fideszes politikusaihoz intézett kérdést Fő téri sajtótájékoztatóján.

November 26-án délután Szombathely Fő terén tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő, aki már hivatalosan bejelentette, Ungár Péter már hivatalosan is Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni 2020. November 04. 13:54 hogy 2022-től Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni.

A sajtótájékoztató témája az önkormányzati bevételek elvonása volt, mellyel kapcsolatban Ungár hangsúlyozta, hogy 2009-ben, mikor a Fidesz még ellenzékben volt, maga Kósa Lajos ezt mondta: "Minden önkormányzatnak joga van a vagyonához, minden önkormányzatnak joga van a jövedelméhez és minden önkormányzatnak joga van a törvényes ellenálláshoz, ha a központi állam a létét fenyegeti."

Az LMP-s politikus szerint ehhez képest a Fidesz most sokkal nagyobb mértékű elvonásokkal él, mint amekkorák ellen Kósa szót emelt 11 évvel ezelőtt.

Arról is szó volt, hogy különös módon Magyarország kormánya járványkezelés szempontjából majdnem mindenben jó példának tekinti Ausztriát, csak míg Ausztriában a kormány támogatja az önkormányzatokat, addig Magyarországon éppen ellenkezőleg.

"Mindenki, aki Szombathelyen él, részesül az önkormányzat vagyonából. Részesül belőle a bölcsődéken és óvodákon keresztül, az egészségügyi alapellátáson keresztül, az utakon keresztül, a mindennapi életben" - tette hozzá Ungár Péter.

Az LMP képviselője dermesztőnek tartja, hogy az iparűzési adó megszüntetésével Parragh kitart az iparűzési adó eltörlése mellett – Orbán az önkormányzatiság kiherélésére készül? 2020. November 10. 16:19 szemben az ország több Fideszes polgármestere, például Dézsi Csaba Győrből, vagy Cser-Palkovics András Székesfehérvárról is felszólalt, de Szombathely Fideszes politikusai nem.

"Meg kéne mutatniuk, hogy mi számukra a fontos. Az, hogy helyben képviseljék a Fidesz érdekeit, vagy az, hogy kiálljanak a város mellett?" - tette fel a költői kérdést tájékoztatója végén Ungár Péter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ungár Péter már hivatalosan is Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni

Schmuck Erzsébettel, az LMP társelnökével jelentették be Szombathely Fő terén.

Parragh kitart az iparűzési adó eltörlése mellett – Orbán az önkormányzatiság kiherélésére készül?

Az országos iparkamara elnökének a bejelentése sokkal fontosabb lehet, mint amilyennek tűnik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra