Eddig: 1 529 863 / 3 000 000 Ft, 39 támogató. Még9nap.
Légy része az igazságnak!

Szombathelyi kocsmázás miatt csapott össze Hadházy Ákos és Ungár Péter

Az alapkérdés: Egy elvesztett választás után kocsmázzon vagy üljön be a parlamentbe az ellenzéki politikus?

Bemutatjuk a mai mérkőzés két résztvevőjét:

 • Ungár Péter LPM-s országgyűlési képviselő tavaly Szombathelyen indult az ellenzéki előválasztáson, és alulmaradt Czeglédy Csabával szemben. Aztán listáról szerzett mandátumot, nemrég az LMP-frakció a vezetőjévé is választotta Ungár Péter lett az LMP frakcióvezetője 2022. April 26. 09:39 .
 • Hadházy Ákos volt LMP-s, majd független országgyűlési képviselő, április 3-án Zuglóban szerzett egyéni választókerületi mandátumot, a Momentum frakciójának tagja lesz. Hadházy arról híres, hogy rengeteg korrupciós ügyet tárt fel a Fidesz környékén az elmúlt években.
 • A mérkőzés tétje

  Ungár a múlt hétre választások utáni kocsmázást hirdetett a Facebookon Szombathelyre, ami azóta már már meg is történt.

  Forrás: Facebook / Ungár Péter

  Hadházy szerint viszont ez nem szerencsés, főleg akkor, ha az ellenzéki politikus utána beül az országgyűlésbe.

  Az ellenzéki oldalon jó ideje megy a vita, hogy az ellenzéki képviselők felvegyék-e a mandátumukat, vagy inkább bojkottálják a parlamentet. Hadházy a bojkott, Ungár a parlamenti munka mellett van, ők ketten már korábban vitáztak ezen az ügyön.

  Hadházy Ákosé az első csapás

  Hadházy kedden délután Facebook-posztban vitte be az első cspást. Ezt írta:

  "Valami nagyon nagy baj van, ha egy elcsalt választáson elszenvedett tragikus vereség után egy ellenzéki vezető szerint a kocsmázás ideje jött el. De a kocsmázásnál sokkal nagyobb baj, hogy hétfőn Ungár mosolyogva bemegy a Parlament nyitó ülésére, ahol vita nélkül megszavazzák a Választási Bizottság beszámolóját arról, hogy mennyire tiszta és demokratikus választáson vagyunk túl.

  Hadházy Ákos
  Mészáros D. Zsolt

  Csak remélni tudom, hogy nagyon kevés ellenzéki képviselő fogja követni a példáját, még akkor is, ha ma Hollik István is azzal fenyegette őket, hogy aki nem vesz részt a nyitó ülésen, az nem kaphat milliós extra fizetéssel járó diszpozíciókat. Sőt, éppen ezért méginkább helytelen lenne bemenni. Akkor már tényleg legyen inkább a kocsmázás."

  Ungár Péter visszavág

  Ungár szerda délelőtt vágott vissza, szintén a Facebookon :

  "Hadházy Ákos most - ha jól értem - éppen azt veti a szememre, hogy olyan eseményeken veszek részt, ahol vidéki kocsmákban megkérdezzük az egyébként nem csak fiatalokból álló résztvevőktől, hogy szerintük miért vertek el minket úgy, mint jég a határt.

  Mivel elég egyértelműnek tűnik, hogy a negyedik kétharmad még ki sem hűlt teteme mellett bennem több a kérdés, míg képviselőtársamban sokkal több a válasz így, ezért megpróbálom néhány kérdéssel mederbe terelni a beszélgetésünket. Ha arra jutunk a negyedik kétharmad után, hogy ebben a rendszerben nem lehet megverni a Fideszt, akkor miért reméljük, hogy a kulturális bizottság alelnöki helyéről való lemondástól gyökeresen változik a helyzet? Egyáltalán mit remélünk attól a politikától, aminek az a fő mondanivalója, hogy a kormányváltás teljesen esélytelen?

  Ungár Péter
  Mészáros D. Zsolt

  Én például őszintén nem tudom, hogy van-e lehetőség a Fidesz rendszerében legyőzni a Fideszt, de abban elég biztos vagyok, hogy a válaszhoz közelebb vinne, ha egyszer mi úgy együtt az ellenzéki oldalon tudnánk egy jó kampányt csinálni.

  Ha végre egyszer nem magunkról, hanem a választókról beszélnénk egy választást megelőzően: annyi mindennel próbálkoztunk már, egy esélyt ennek is lehetne adni. Én teljesen egyetértek abban, hogy az ellenzéknek igazságtalan módon kisebb szelet jut a nyilvánosságból, mint a Fidesznek. De őszintén nem értem, hogy miért nem az a helyzet megoldása, ha a választópolgárok által is érzékelt problémákról beszélünk a nekünk jutó időben.

  Én tényleg nem látom annak értelmét, hogy abban a kevés időben, amit a köztévén kapunk, elmondjuk, hogy kevés időt kapunk a köztévén. Ezt a kört már lefutottuk párszor, nem rengette meg a Fideszt, talán érdemes lenne kipróbálni, hogy mondjuk arról beszélünk, hogy mi mit tennénk az elértéktelenedő közalkalmazotti bérekkel.

  Én súlyosan nem értek egyet Hadházy Ákos diagnózisával, az ő válaszait a jelenlegi helyzetben egy a rossz irányba tett lépésnek tartom. De a politika már csak olyan, hogy dolgokban nem értünk egyet, ettől én Hadházy Ákost semmilyen szinten nem tartom rossz embernek, majd a választók eldöntik kivel értenek egyet.

  Szó nélkül hagytam volna az Ákos legutóbbi megjegyzését is, de ezeket a „kocsmázásokat” az LMP ifjúsági szervezet szervezi, akik egy ilyen vereség után sem panaszkodni szeretnének, hanem inkább tenni valamit. Ők végképp nem szolgálnak rá semmilyen támadásra, ezért kötelességem megvédeni őket.

  De továbbra is azt javaslom, amit még a bojkott bojkottjának bejelentésénél kértem: zárjuk le minél gyorsabban ezt a vitát, mert attól tényleg nem lesz nagyobb az ellenzéki tábor, ha újra és újra elmondjuk a legradikálisabb ellenzéki szavazóknak, hogy az LMP nem a kedvenc pártjuk."

  Most szünet van, a mérkőzés egyelőre döntetlenre áll.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra