Ungár Péter: nem tudta megmagyarázni Novák Katalin, miért adott kegyelmet egy "terroristának"

A köztársasági elnök asszony ugyanis adott egy interjút, melyben szóba került a kérdés. Ungár erre reagált.

Ungár Péter, az LMP társelnöke közösségi oldalán reagált a 24.hu Novák Katalin-interjúrára. Ebben az interjúban sok egyéb mellett a lap újságírója arra is kíváncsi volt, hogy miért adott kegyelmet a pápalátogatás alkalmával Budaházy Györgynek.

A többször is feltett kérdésre egyrészt Novák elmondta, hogy "a Hunnia-per nagy közérdeklődést kiváltó ügy, amelyben kevés információ alapján is határozott véleménnyel rendelkeznek emberek, de ezt egyébként én természetesnek tartom. A megismételt elsőfokú ítélet 13 év után született meg, ez pedig indokolhatatlanul hosszú idő, amely alapvetően arról szólt, hogy Budaházyék ki-be járkáltak a börtönből. Már ezalatt az időszak alatt is bűnhődtek. És helyesen bűnhődtek, hiszen bűncselekményt követtek el. A döntésem után is megmaradt a büntetett előéletük, megmaradt a közügyektől való eltiltásuk, mert bár ezek eltörlését is kérték, ezt elutasítottam."

Ugyanakkor magyarázatként az is elhangzott, hogy "Mert ezt éreztem helyes döntésnek." vagy "Az államfői kegyelemnek az a természete, hogy nem magyarázattal vagy indoklással születik."

Ezekre a mondatokra kapta fel a fejét Ungár Péter, aki úgy fogalmazott a Facebookon , hogy "Nehéz választani, de az interjú talán legérdemtelenebb része mégis az, amikor Budaházy György kegyelméről beszél. Kísérletet sem tesz arra, hogy megindokolja a döntést, saját bevallása szerint sem ismeri az ügy minden részletét, még csak sejtetés se volt arról, hogy végső soron mi köze lehetett mindennek a pápalátogatáshoz. Valójában nem tudtunk meg semmit, nem tudta megmagyarázni a köztársasági elnök, hogy miért adott egy terroristának kegyelmet. A félrebeszélés valójában beismerése annak, hogy ez egy cinikus pártpolitikai döntés volt, egy számító gesztus a szélsőjobboldalnak ."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet