3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Brüsszelt megint megállították, jöhet az alku az uniós pénzekről

Bejött a magyar kormány zsarolós politikája.

Magyarország megkaphat 13 milliárd eurót a befagyasztott uniós pénzekből - írta a Financial Times. A lap szerint ehhez annyit kell tennie a magyar kormánynak, hogy támogatják az Ukrajnának szánt pénzügyi segítséget.

Az EU 500 millió euró hadisegélyt akart adni Ukrajnának Európai Békekeretből, a magyar kormány azonban ezt május közepén blokkolta. A döntést azzal indokolták, hogy az OTP-t felvették a háborús szponzorok listájára. Nemrég azonban felfüggesztették A magyar kormány továbbra is blokkolja az Ukrajnának szóló európai uniós segélyt September 30. 18:02 az OTP-t elítélő határozatot. Orbán Viktor azonban nemrég kijelentette: "Magyarország semmiben nem támogatja Ukrajnát a nemzetközi életben, amíg az vissza nem állítja a magyar kisebbség jogait."

Ha a magyar kormány hajlandó támogatni az Ukrajnának nyújtott segítséget, akkor az Európai Bizottság feloldja 13 milliárd euró zárolását.

A kormány még várja az értesítést

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a 13 milliárd euró zárolásának feloldása egyelőre még csak sajtóhír - írja az economix.hu. Hozzátette, a a kormány várja, hogy a bizottság megerősítse a kifizetést. A miniszter korábban azt mondta, még idén ténylegesen megegyeznek a források kifizetéséről.

Az Európai Bizottság tavaly decemberben fagyasztott be 22 milliárd eurót a hazánknak járó forrásokból, amíg Magyarország nem teljesíti a jogállamisággal, a korrupcióellenes fellépéssel kapcsolatos feltételeit.

Magyarország májusban fogadta el az igazságszolgáltatási rendszer reformját, amely önmagában hozzásegítené ahhoz, hogy 13 milliárd eurót, a zárolt összeg több mint felét felszabadítsák. Az ügyben azonban még most is párbeszéd zajlik a Bizottság és a kormány között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet