Hóember az erkélyen, Betlehem a kertben - így díszítenek a szombathelyiek

Nem csak Amerikában menő ünnepi fénybe öltöztetni a házakat, Szombathelyen is van már hagyománya.

Több cikkünk is megjelent már a karácsonyi díszkivilágításokról, képeken keresztül járhatják be sorról-sorra a világ nagyvárosait ( Róma A világ nagyvárosai karácsonyi díszben - Róma 2013. December 18. 16:57 , Bécs A világ nagyvárosai karácsonyi díszben - Bécs 2013. December 16. 10:56 ), de megmutattuk már azt is Ettől megvakulsz! Az amerikaiak nem viccelnek a karácsonyi fényekkel 2013. December 18. 10:39 , hogy az amerikai porták hogyan villognak karácsonykor. Kíváncsiak voltunk, hogy Szombathelyen van-e élet az ablakban elhelyezett világító télapó-angyal-gyertya trión túl, és meglepő eredménnyel zárult röpke fotósétánk.

Karácsonyi fények
Felfújható hóember és télapó az erkélyen
Garai Antal Atom

No igen, van mindenféle díszfény, egyesek a belvárosi lakások erkélyeit is díszítik, de sokkal jellemzőbb a kertes házas övezetben az ereszre függesztett fényfüzér, kerti karácsonyfa, vagy oszlopok köré tekert villogó fényslagok.

Karácsonyi fények
Karácsonyi fények - kattintson a fotóra a képgalériáért!
Mészáros Zsolt

Persze akad pár komolyabb installáció is, a Derkovits városrészen például mozgó rénszarvasok, pörgő kerekű kismozdony, angyal, és integető télapó is megbújik az egyik kertben. Ottjártunkkor is többen fotózták telefonjaikkal a kerítésen keresztül.

Karácsonyi fények
A Szűrcsapó és a Szabó Miklós utca sarkán
Garai Antal Atom

A Külső Pozsonyi úton még vakítóbb enteriőr fogadja az arra járókat az egyik háznál, itt már saját Betlehemet is magának tudhat a tulajdonos, de egy Mária-szentély is akad a kerti tó körül.

Karácsonyi fények
Saját Betlehem az udvarban. - Kattintsanak a fotóra a karácsonyi fényben úszó szombathelyi házak galériájáért!
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ettől megvakulsz! Az amerikaiak nem viccelnek a karácsonyi fényekkel

Brutális fényáradat, színek, figurák, formák. Amerikai karácsony Brooklyntól Kaliforniáig az Instagramon.

Felkapcsolták az ünnepi fényeket a belvárosban

Szombathely készül a karácsonyra: a Fő teret szerdán fényfüzérekkel díszítették, ma pedig már fel is kattintották a kapcsolót.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód