Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hóember az erkélyen, Betlehem a kertben - így díszítenek a szombathelyiek

Nem csak Amerikában menő ünnepi fénybe öltöztetni a házakat, Szombathelyen is van már hagyománya.

Több cikkünk is megjelent már a karácsonyi díszkivilágításokról, képeken keresztül járhatják be sorról-sorra a világ nagyvárosait ( Róma A világ nagyvárosai karácsonyi díszben - Róma 2013. December 18. 16:57 , Bécs A világ nagyvárosai karácsonyi díszben - Bécs 2013. December 16. 10:56 ), de megmutattuk már azt is Ettől megvakulsz! Az amerikaiak nem viccelnek a karácsonyi fényekkel 2013. December 18. 10:39 , hogy az amerikai porták hogyan villognak karácsonykor. Kíváncsiak voltunk, hogy Szombathelyen van-e élet az ablakban elhelyezett világító télapó-angyal-gyertya trión túl, és meglepő eredménnyel zárult röpke fotósétánk.

Karácsonyi fények
Felfújható hóember és télapó az erkélyen
Garai Antal Atom

No igen, van mindenféle díszfény, egyesek a belvárosi lakások erkélyeit is díszítik, de sokkal jellemzőbb a kertes házas övezetben az ereszre függesztett fényfüzér, kerti karácsonyfa, vagy oszlopok köré tekert villogó fényslagok.

Karácsonyi fények
Karácsonyi fények - kattintson a fotóra a képgalériáért!
Mészáros Zsolt

Persze akad pár komolyabb installáció is, a Derkovits városrészen például mozgó rénszarvasok, pörgő kerekű kismozdony, angyal, és integető télapó is megbújik az egyik kertben. Ottjártunkkor is többen fotózták telefonjaikkal a kerítésen keresztül.

Karácsonyi fények
A Szűrcsapó és a Szabó Miklós utca sarkán
Garai Antal Atom

A Külső Pozsonyi úton még vakítóbb enteriőr fogadja az arra járókat az egyik háznál, itt már saját Betlehemet is magának tudhat a tulajdonos, de egy Mária-szentély is akad a kerti tó körül.

Karácsonyi fények
Saját Betlehem az udvarban. - Kattintsanak a fotóra a karácsonyi fényben úszó szombathelyi házak galériájáért!
Garai Antal Atom

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ettől megvakulsz! Az amerikaiak nem viccelnek a karácsonyi fényekkel

Brutális fényáradat, színek, figurák, formák. Amerikai karácsony Brooklyntól Kaliforniáig az Instagramon.

Felkapcsolták az ünnepi fényeket a belvárosban

Szombathely készül a karácsonyra: a Fő teret szerdán fényfüzérekkel díszítették, ma pedig már fel is kattintották a kapcsolót.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra