Ünnepi Könyvhét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Író-olvasó találkozó, kerekasztal-beszélgetés, kiállításmegnyitó stb.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár idén is csatlakozik az Ünnepi Könyvhét országos kulturális programsorozathoz. 2021. augusztus 31. és szeptember 3. között sokféle, minden korosztály igényét kielégítő rendezvény közül válogathatnak az érdeklődők - közölte lapunkkal az intézmény.

A könyveket, a könyvírást és könyvkiadást középpontba állító rendezvényeink között lesz több író-olvasó találkozó, kerekasztal-beszélgetés, kiállításmegnyitó, valamint komolyzenei előadás a vers és a zene kapcsolatáról.

Részletes program:

2021. augusztus 31. 16.00-18.00 Bíró Szabolcs író dedikál

Könyvárusítás a Líra Könyvesbolt kínálatából

2021. szeptember 1. 17.00 Az Őrség prímása : Egy pankaszi muzsikus család története

Beszélgetés Kánya László zenésszel, zeneszerzővel, a vasvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével és ifj. Kánya László zenésszel. Moderátor Mayer László, a Vasi Szemle főszerkesztője

2021. szeptember 2. 17.00 Világosság a sötétségben : Válogatás egyháztörténeti és vallási tárgyú dokumentumokból (kiállításmegnyitó)

A tárlatot megnyitja Dr. Székely János megyéspüspök

2021. szeptember 3. 14.00 Író-olvasó találkozó és kiállításmegnyitó Pernyész Dóra meseíróval, illusztrátorral

2021. szeptember 3. 17.00 Ezt látni és hallani kell! : Vers és zene kapcsolata

Horváth Imre karnagy komolyzenei előadása

Az Ünnepi Könyvhét időtartama alatt a könyvtárba látogatók válogathatnak a Szülőföld Könyvkiadó kínálatából.

A könyvhétről

Az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat immár kilenc évtizede. A könyvfesztivál megtartását a Literatura irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza újságíró, író, történész, művelődéstörténész javasolta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 1927. június 5-én Miskolcon tartott évi közgyűlésén. Első ízben 1929. május 12. és május 20. között tartották meg. Ahogy Supka Géza javaslatában megfogalmazta: „Az évnek egyik napján az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában.”
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló