Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ünnepi Könyvhét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Író-olvasó találkozó, kerekasztal-beszélgetés, kiállításmegnyitó stb.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár idén is csatlakozik az Ünnepi Könyvhét országos kulturális programsorozathoz. 2021. augusztus 31. és szeptember 3. között sokféle, minden korosztály igényét kielégítő rendezvény közül válogathatnak az érdeklődők - közölte lapunkkal az intézmény.

A könyveket, a könyvírást és könyvkiadást középpontba állító rendezvényeink között lesz több író-olvasó találkozó, kerekasztal-beszélgetés, kiállításmegnyitó, valamint komolyzenei előadás a vers és a zene kapcsolatáról.

Részletes program:

2021. augusztus 31. 16.00-18.00 Bíró Szabolcs író dedikál

Könyvárusítás a Líra Könyvesbolt kínálatából

2021. szeptember 1. 17.00 Az Őrség prímása : Egy pankaszi muzsikus család története

Beszélgetés Kánya László zenésszel, zeneszerzővel, a vasvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével és ifj. Kánya László zenésszel. Moderátor Mayer László, a Vasi Szemle főszerkesztője

2021. szeptember 2. 17.00 Világosság a sötétségben : Válogatás egyháztörténeti és vallási tárgyú dokumentumokból (kiállításmegnyitó)

A tárlatot megnyitja Dr. Székely János megyéspüspök

2021. szeptember 3. 14.00 Író-olvasó találkozó és kiállításmegnyitó Pernyész Dóra meseíróval, illusztrátorral

2021. szeptember 3. 17.00 Ezt látni és hallani kell! : Vers és zene kapcsolata

Horváth Imre karnagy komolyzenei előadása

Az Ünnepi Könyvhét időtartama alatt a könyvtárba látogatók válogathatnak a Szülőföld Könyvkiadó kínálatából.

A könyvhétről

Az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat immár kilenc évtizede. A könyvfesztivál megtartását a Literatura irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza újságíró, író, történész, művelődéstörténész javasolta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 1927. június 5-én Miskolcon tartott évi közgyűlésén. Első ízben 1929. május 12. és május 20. között tartották meg. Ahogy Supka Géza javaslatában megfogalmazta: „Az évnek egyik napján az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában.”
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló

Tovább az oldalra