Úttestre eső kerékpáros Szombathelyen - videó

Újabb szerencsés kimenetelű és roppant tanulságos esetet mutatunk meg Olvasóinknak. Ezúttal nem történt baj, de ilyenkor érdemes végiggondolni, ki mit tett volna.

Megszédült kerékpárján és az úttestre zuhant egy idős kerékpáros Szombathelyen, az Óperint utcában. Mivel közvetlenül mögötte nem érkezett jármű, így nagyobb baj sem történt, a férfit járókelők segítették fel a földről, majd a biciklit tolva folytatta az útját.

Az esetet kameránk rögzítette és az autóvezetők részére megosztjuk másokkal is. Egyrészt, jól mutatja, miért kell megfelelő oldaltávolságot tartani kerékpáros előzésekor. De ami még fontosabb, érdemes fejben "lejátszani", autóvezetőként ki mit tett volna ebben a szituációban, ha a férfi az ő autója előtt esik el? A következő jelenet csupán fikció, de könnyen megtörténhetett volna.

Váltsunk nézőpontot és képzeljük el, hogy a videón látott szemből érkező autót vezetjük és tegyük fel, hogy 10 másodperccel korábban indultunk, azaz ennyivel előbbre járunk. Kényelmes, 45 kilométeres tempóban haladunk a Körmendi út irányába és a ragyogó napsütésben éppen a nyaralást tervezgetjük az útitársunkkal. A kijelölt kerékpárúton egy kerékpáros halad velünk egy irányba. Igazából nem szentelünk neki nagyobb figyelmet, egy a naponta megelőzött több tucat kerékpárosból.

Mielőtt azonban elmennénk mellette, a férfi elzuhan, elfoglalva a teljes sávot, ráadásul féktávolságon belül van. Most merevítsük ki a videót a 23. másodpercnél és képzeljük oda az autónkat a szemközti sávba. A férfi különösebb előjel nélkül esett el, autóvezetőként kell ilyenkor pár tizedmásodperc, hogy felfogjuk, mi történt. Ezután pedig el kell dönteni, mit tegyünk, majd azonnal cselekedni kell.

Nagyjából három lehetőségünk van. Nagyon sokan tövig nyomnák a féket és remélnék, hogy nem hajtanak át a biciklis fején. Szintén sokan lennének, akik azonnal félrerántanák a kormányt a szemközti sáv felé, hogy megmentsék a kerékpáros életét. De nézzük csak meg a képet: ezzel frontálisan ütköznénk a szemből érkező autóval. Nagyjából 35-40 kilométer/óra lenne még mindkét autó sebessége, ami azért már bekapcsolt biztonsági övnél is fájhat. Az autók pedig egy időre kiesnek a forgalomból. Mondjuk ilyenkor ez a legkevesebb.

A harmadik eset, hogy jobbra rántjuk a kormányt és leamortizáljuk a parkoló autókat és jó eséllyel egymásba toljuk őket, vagy nekilökjük a ház falának.

Nincs jó megoldás

Nincs jó válasz, melyiket kellene tenni ilyen esetben. Ha csak fékezünk, akkor nagyon nagy eséllyel elgázoljuk a földön fekvő, féktávolságon belül elesett embert. Ezt valószínűleg nem ússza meg súlyos sérülés nélkül, de nagy az esélye annak is, hogy meghal. Az autó elejében minimális a kár, a vezető és az utas fizikai sérülést nem, lelki sérülést viszont biztosan szerez. Egy gázolást nem könnyű feldolgozni. Halálos gázolásnál a vétlen is elbúcsúzhat egy időre a jogosítványától. ( Olvassák el vonatkozó cikkünk Élet a halál után – Közúti balesetek utóélete 2010. October 31. 11:51 "Csak egy narancsot kérek!" című fejezetét, ahol egy fekvő kerékpárost halálra gázoló férfi meséli el, mivel jár egy ilyen baleset.)

Ha balra rántjuk a kormányt, akkor a kerékpáros megússza, de veszélybe sodortuk saját magunkat, az utasunkat és a szemből érkező, feltehetőleg szabályosan közlekedő autó utasait is. Az anyagi kár biztosan jelentős és megvan az esélye annak, hogy a két vétlen járműben ülők megsérülnek. Ha a kocsi munkaeszköz, akkor pár hétre nyugodtan lemondhatunk róla. Ráadásul vizsgálat indul annak kiderítésére, ki a hibás. A biztosítós ügyintézés csak ezután kezdődhet. Ha szerencsénk van, akkor a kerékpáros nem tekert el a helyszínről, miután észlelte, hogy galibát okozott és a rendőröknek is elmondja, hogy az autós valójában az ő életét mentette meg.

Jobbra rántott kormánynál elsősorban mi és az utasunk kerülünk veszélybe, ütközhetünk oszloppal, fával, álló autóval is. Vétlen gyalogosokat is megsebesíthetünk, amikor egy meglökött autó elsodorja, vagy valamihez odanyomja őket. Ilyenkor nagy esélye van a súlyos sérülésnek.

Mint említettük, egyedüli jó válasz nincs. Mindenki maga dönti el, hogyan cselekszik az adott szituációban. Természetesen vannak kivédhetetlen esetek, de annyit minden autós megtehet, hogy kellő oldaltávolságot tart az éppen előzött kerékpárostól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Élet a halál után – Közúti balesetek utóélete

Olyan emberekkel beszélgettünk halottak napja előtt, akik balesetben vesztettek el olyan embert, akit szerettek, vagy akik maguk is részesei voltak halálos balesetnek. Megkérdeztük, van-e élet a halál után.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló