Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elengedték a magas kamatra kölcsönt adó munkást - Nem uzsora?

Bár a rendőrség indítványozta a köztisztasági járművet vezető, pénzt magas kamatra kölcsönadó 57 éves férfi előzetes letartóztatását, az ügyész nem látta ezt szükségesnek.

Szabadon távozhatott V.Z., miután az ügyészség nem látta szükségesnek az előzetes letartóztatását. V.Z. elfogásáról a nyugat.hu részletesen beszámolt Uzsorázásért vettek őrizetbe egy köztisztasági munkást Szombathelyen 2011. November 09. 16:53 . Az ügyészségen megtudtuk, hogy a döntés mögött az áll, hogy álláspontjuk szerint a cselekmény súlya és az elkövetés módja nem olyan súlyosságú, ami indokolta volna az előzetes letartóztatást. Vizsgálni kell, uzsora bűncselekményről van szó, vagy valami másról? Az kétségtelen, hogy aránytalanul nagy kamat volt kikötve, de hogy ez kimondottan uzsora legyen, ahhoz további körülmények vizsgálata is szükséges. Bűncselekmény mindenképpen van a háttérben, de a pontos minősítéshez még további adatokra van szükség - tudtuk meg Székely Tamástól, a Vas Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

A Szombathelyi Városi Ügyészség nem indítványozta a bíróság felé a gyanúsított előzetes letartóztatását, a rendőrséget pedig a személy szabadlábra helyezésére utasította

- érkezett a válasz kérdésünkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságról.

Úgy tudjuk a férfi ellen mindenképpen indul eljárás jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Uzsorázásért vettek őrizetbe egy köztisztasági munkást Szombathelyen

Információink szerint egy 57 éves köztisztasági munkást vett őrizetbe a rendőrség, a bevetési egység ütött rajta a SZOVA telephelyén. Az alacsony beosztásban dolgozó férfi 50 százalékos kamatra adott kölcsön.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra