Vádat emelnek a részegen balesetező, majd a rendőrök elől menekülő sárvári sofőr ellen

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfival szemben, aki a vád szerint 2021 januárjában, Sárváron közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, amelyben utast is szállított.

Amikor a rendőrök közúti ellenőrzés keretében meg akarták állítani, a férfi megpróbált elmenekülni, letért egy közlekedésre alkalmatlan füves területre, egy töltésen lehajtott, melynek alján a jármű beleállt a földbe. A vádlott utasa a baleset során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el.

Az ittas sofőr kiugrott a járműből, és – anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a sértett segítségre szorul-e, illetve segítséget nyújtott volna neki – elszaladt a helyszínről. A rendőrök a vádlottat a baleset helyszínének közelében elfogták.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a többszörös visszaeső vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek