80 ezer forintnyi zsákmányért ölhetett 26 évvel ezelőtt egy férfi Gersekaráton

A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 1996 decemberében megölt egy idős nőt a készpénze és aranyékszerei miatt.

A vádirat szerint a 84 éves, egyedül élő sértettet a vádlott készpénz és ékszerek megszerzése érdekében bántalmazta, majd megölte, és a holttestét az udvaron található mellékhelyiségbe rejtette. Videónk a férfi letartóztatásakor, 2021-ben készült:

A vádlott végül 50.000 forintot és 30.000 forint értékű ékszereket tulajdonított el.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatta.

A Vas Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta.

A férfi rosszul lett a meghallgatásán, tagadja az emberölés elkövetését
TM/Nyugat.hu

Mint azt lapunk is megírta, 25 év után elítélhetik a Vas megyei gyilkost July 19. 16:01 a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda idén júliusban zárta le az 1996-ban Gersekaráton megölt H. Sándorné nyomozati aktáját. A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel egy 47 éves vasvári férfit gyanúsítanak.

A kistelepülésen élőket különösen megrázó eset 1996. december közepén történt. Az már korán kiderült, hogy a gersekarátiak közösségi életét meghatározó Joli néni halálát bántalmazás okozta. Arra azonban, hogy ki lehetett a tettes, 25 évet várni kellett.

A széleskörű nyomozás ellenére ugyanis ezt csak később sikerült kideríteni, 2021-ben, amikor a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival összefogva az ügy nyomozásába bekapcsolódtak a KR NNI életvédelmi nyomozói is.

Majd a tudomány modernkori vívmányait segítségül hívva, végül szakértői vizsgálatok hozták meg az eredményt, vagyis az elkövető személyét, akit a két szerv 2021. július 6-án fogott el Vasváron – írta meg Egy 25 éve, Gersekaráton elkövetett gyilkosság tettesét tartóztatták le 2021. July 08. 07:44 akkor lapunk is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló